Svjetski dan učitelja / Branko je 5. put dobio nagradu za najboljeg učitelja: ' Puno mi znači, to je priznanje za sve što radim s učenicima'

U mnogim školama nastavnici i učitelji dobili su čestitke učenika zbog kojih i rade sve što rade. Ovo je prigoda da se istakne vrijednost njihove profesije, ali i da se upozori na probleme koji vladaju u sustavu obrazovanja, poput niskih primanja, uvjeta rada, nedostatka nastavnika, pogotovo u području matematike, fizike, kemije, ali i mnogih strukovnih predmeta. Povodom Dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najboljih u prošloj školskoj godini. Njihov rad honoriran je novčanim iznosom od 1327 eura bruto

5.10.2023.
17:25
VOYO logo

Svjetski je dan učitelja, a tom je prigodom naša reporterka Zorana Čićak- Kulić razgovarala s jednim od dobitnika ove nagrade, nastavnikom Brankom Rumenovićem, iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu.

Što vam znači ova nagrada i jeste li je već prije dobili?
Dobio sam je već četiri puta, ovo mi je peti put. Nagrada mi znači puno, na neki način priznanje za sve što radim s učenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su vaši učenici reagirali kada su saznali da ste dobitnik nagrade?
Bili su veseli, bili su sretni. Ja sve informacije podijelim s njima, pokažem im priznanje, pokazao sam im mail koji sam dobio. Oni su baš bili veseli, radosni, pljeskali su i bili su sretni.

Image
U ZNAK PROTESTA /

Roditelji u Strožancu stali uz učiteljicu koja je dobila otkaz: Odbijaju djecu slati u školu

Image
U ZNAK PROTESTA /

Roditelji u Strožancu stali uz učiteljicu koja je dobila otkaz: Odbijaju djecu slati u školu

Koje su Vaše želje za dan učitelja i što želite da se promijeni?
Pa evo, svakako da se poveća povjerenje roditelja u nas nastavnike, da se na neki način smanji taj pritisak vezan za ocjene i ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već ste djelomično odgovorili, ali što želite da se promijeni, koji su problemi s kojima se susrećete u radu?
Pa evo, budući da sam ja ekonomist, nastavnik ekonomske skupine predmeta, ja bi svakako na prvo mjesto stavio plaću, odnosno novac. Koliko god mi voljeli svoj posao ipak moramo od nečega živjeti. Svakako tu su i zastarjeli planovi i programi koje bi trebalo promijeniti. Vjerujem da će ova reforma strukovnog obrazovanja tome pridonijeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Posao vole, ali posao ne plaća račune. Liječnici, učitelji i službenici traže 15% veće plaće. Ministar:'Nerealno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo