4. OBLJETNICA POTRESA / Bačić: 'Zadovoljan sam uspostavljenom dinamikom obnove. Svako zlo za neko dobro'

Image
Foto: RTL

Bačić je obišao lokacije izgrađenih zamjenskih obiteljskih kuća na području grada Zagreba i jednu višestambenu zgradu na kojoj se odvijaju radovi konstrukcijske obnove.

22.3.2024.
13:46
RTL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić povodom četvrte godišnjice zagrebačkog potresa sudjelovao je na stručnom skupu "Dani potresnog inženjerstva 2024" koje organizira Sveučilište u Zagrebu i Hrvatski centar za potresno inženjerstvo.

Bačić je zatim obišao lokacije izgrađenih zamjenskih obiteljskih kuća na području grada Zagreba i jednu višestambenu zgradu na kojoj se odvijaju radovi konstrukcijske obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog preranog odlaska djevojčice Anamarije Carević njenoj obitelji još jednom iskazujem našu sućut i ovaj dan smo htjeli obići gradilišta koja se provode na području Grada Zagreba. Jutro smo započeli sa skupom kojeg je organiziralo Sveučilište u Zagrebu, protupotresni dani gdje se okupila znanost i struka i mnogi drugi", poručio je na početku konferencije za medije

Najavio je ponovno da će krenuti u blokovsku obnovu u Zagrebu i Sisačko-moslavačku županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta obnova zahtjeva i struku, zahtjeva da nam se uključi i Centar za Potresno Inženjerstvo, želimo u jednoj nabavi riješiti pitanje 250 stambenih jedinica. Kao što je to slučaj s Malim Vatikanom, s blokom 20."

"Zadovoljan sam uspostavljenom dinamikom obnove, mislim da smo maksimalno i najviše napravili na obnovi zgrada javne namjene koja je obnova financirana sredstvima europskog fonda solidarnosti i mi smo u zadanom roku potrošili ta sredstva nego i 50 % više radova u tom roku napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što želim reći, je da je 'uvijek zlo za neko dobro', mi smo tih deset sekundi zagrebačkog potresa svjedočili šteti od 12 milijardi eura, ali je naša odluka da u obnovu nakon tako strašne prirodne katastrofe ne idemo u obnovu koja je podrazumijevala povratak u prijašnje stanje, nego da priđemo strateškom konceptu visoko potresnog standarda suvremen konstrukcije obrane", rekao je Bačić.

Cijelu izjavu pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo