Branitelju pozlilo nakon sastanka s ministrom

29.10.2014.
21:28
VOYO logo

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih invalida Domovinskog rata prve kategorije Đuro Glogoški, naglasio je kako se branitelje liječe jeftinim lijekovima bez poboljšanja zdravstvenog stanja te ih se takve prijevremeno otpušta iz bolnice, a ima i neprimjerenog odnosa medicinskog osoblja prema ratnim veteranima. Također je upozorio na problem nadoplate skupih lijekova kojih treba sve više.

Založio se za osnivanje bolnice za ratne veterane u Lipiku i centra u Varaždinskim toplicama, te za imenovanje kontakt osobe u Ministarstvu zdravlja za koordinaciju s invalidima Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Branitelji gube živote'

"Svjesni smo da novca nema ali moramo pronaći rješenje jer hrvatski branitelji gube živote, i braniteljska je populacija najpodložnija raznim oboljenjima", naglasio je Glogoški.

Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je žaljenje zbog problema s medicinskim osobljem, rekavši kako ne smije biti diskriminacije među pacijentima te najavio da će prioritetno pokušati riješiti njihove zahtjeve i probleme i maksimalno im pomoći. Pozvao je branitelje da prijave neprimjeren medicinski tretman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić izvijestio je kako je dogovoreno da će hrvatskim braniteljima već u četvrtak ujutro biti na raspolaganju e-mail adrese branitelji@minz.hr i branitelji@hzzo.hr na koje će branitelji i ratni vojni invalidi moći prijaviti problem s dostupnosti liječničke njege i terapije.

Nakon sastanka jednom od sudionika u braniteljskom izaslanstvu je pozlilo pa je pozvana hitna medicinska pomoć, no na kraju je odvezen civilnim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mile Dedaković Jastreb: Ne dižu ruku na sebe

Braniteljski prosvjed pred Ministarstvom branitelja održava se već deseti dan, a danas je hrvatske branitelje u šatoru ispred Ministarstva posjetila i kći legendarnog zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba, Jelena Dedaković, pročitavši njegovo pismo potpore braniteljima, kojim ih je pozvao da ustraju u svojim zahtjevima i ne dižu ruku na sebe te da budu dostojanstveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo