PRIJAVILI DORH-U /

Branitelje razljutila petokraka na koncertu: 'Tražimo da se Islamović proglasi nepoželjnim'

Image
Foto: Branis Mag/YouTube/Screenshot

'Tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih', stoji u prijavi

1.9.2024.
14:57
Branis Mag/YouTube/Screenshot
VOYO logo

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara u nedjelju je podnijela prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv organizatora koncerta grupe Bijelo dugme koji se održao u subotu u Splitu.

Branitelje je zasmetalo "promoviranje osuđenje komunističke ideologije i njezinih simbola te propale tvorevine čije su politike odgovorne za stravične zločine počinjene tijekom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dana 31. 8. 2024. godine u Splitu ispred novog kluba 'Porat' na Sitnicama je održan koncert Bijelog Dugmeta na kojem je Alen Islamović oko 22:30 sati pjevao pjesmu 'Pljuni i zapjevaj Jugoslavijo' uz fotografiju jugoslovenske zastave na ogromnom ekranu pozornice.

Image
INCIDENT U SLUNJU /

Mladić ukrao hrvatsku zastavu braniteljima. Šef Udruge: 'Ne znam tko je kradljivac'

Image
INCIDENT U SLUNJU /

Mladić ukrao hrvatsku zastavu braniteljima. Šef Udruge: 'Ne znam tko je kradljivac'

Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819, a koje je Hrvatski sabor ratificirao odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promovirati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, protjerivala i ubijala djeca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promoviranja nečega čega se svaka poštena osoba srami, a što je osudilo najviše hrvatsko zakonodavno tijelo Hrvatski sabor te Vijeće Europe spomenutim Rezolucijama. Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubojstva milijuna ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovirali i 'častili' usred Splita Alen Islamović i drugovi.

Sukladno svemu gore navedenom tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih", stoji u tekstu prijave kojeg je potpisala predsjednica Udruge Zorica Gregurić.

POGLEDAJTE VIDEO: U čast braniteljima s hrvatskom zastavom zaronili u morske dubine: 'Moramo isticati barjak'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo