Branitelja s PTSP-om Crkva izbacuje na ulicu

Nakon što je Josip Rubelj, djed Ivice Grgeca, oporučno kuću u Zadru u kojoj su živjeli zajedno ostavio Zadarskoj nadbiskupiji, Crkva je Grgecu poručila da se mora iseliti.

20.9.2012.
12:09
VOYO logo

Ivica Grgec uskoro mora iseliti iz jedne od najstarijih zadarskih kuća u Ulici Sirac 3., kod Osnovne škole "Petra Preradovića", te time postaje još jedan socijalni slučaj. Naime, kuću je naslijedila Crkva, tj. Zadarska nadbiskupija kojoj ju je oporučno ostavio Josip Rubelj, djed Ivice Grgeca. Na temelju oporuke, dragovoljac Domovinskog rata Ivica Grgec je trebao iseliti još prošle godine, ali mu je Crkva produžila ugovor o korištenju na godinu dana kao zaštićenom najmoprimcu.

''Tad mi rečeno da će se nakon godinu dana taj ugovor produljiti, s tim da ću Crkvi plaćati najamninu u iznosu od 200 do 500 kuna. Naime, ja sam kao ličilac 30. prosinca 2008. pao sa skele, te sam 18 dana bio u komi. Nakon toga dijagnosticirana mi je epilepsija i PTSP, te sam radno nesposoban. Pokušao sam raditi 2011., ali sam opet pao. Obratio sam se e-mailom čak i zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, ali nisam dobio nikakav odgovor. Čak sam od Crkve tražio i materijalnu pripomoć, neku garsonijeru ako imaju, ali ništa od toga'', rekao je Grgec svjestan da je pravo na strani Crkve. No, pita se je li to u skladu s onim što Crkva propovijeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Tadić, inače osoba koja brine o nekretninama Zadarske nadbiskupije, potvrdio je da je on sastavio jednogodišnji ugovor s Grgecom, ali da nije bilo govora o nekakvom produživanju uz plaćanje stanarine. I sam Grgec priznaje da taj dio usmenog dogovora nije stavljen na papir. Nakon što je 17. rujna od odvjetničkog ureda koji zastupa Zadarsku nadbiskupiju u Zadru dobio obavijest da mora predati ključeve, Grgec je počeo s iseljavanjem stvari. I njemu je jasno da on nije izravni potomak djeda Josipa Rubelja koji je zapravo očuh njegovom ocu, ali kaže da su on i njegov otac brinuli za djeda kao da je njihov i da se s njim nikad nisu svađali, piše Novi list.

''Našim novcem, mojim i moga tate, obnovljen je krov, uređena terasa, izgrađen komin, a očeva majka, baka Katica Grgec Rubelj je čak prodala garsonijeru u Zagrebu kako bi se kuća koliko-toliko uredila za stanovanje. Što je djeda 'natjeralo' da sve ostavi Crkvi jer nema vlastitog potomstva, ja to ne znam. Znam samo da od sutra više nemam krova nad glavom'', rekao je Grgec dodajući da će se snaći malo kod prijatelja, malo kod roditelja svoje buduće supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo