POSLALI JASNU PORUKU / Bračani ručnicima osvojili Zlatni rat: ne žele da plaža ide u ruke Zagrepčanima

Cijeli slučaj ostavlja težak pečat na HDZ jer je spornu koncesiju odobrio njihov župan

23.4.2017.
18:13
VOYO logo

Zauzeto - poručili su Boljani svima koji im žele oduzeti njihovo blago - plažu Zlatni rat.

"Donili smo šugamane, svoju djecu, obitelji da pokažemo koliko nas ima i da pokažemo da zapravo svi imamo jedan zajednički cilj da ne damo plažu nikome", poručila je Zdravka, jedna od sudionica u akciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko tisuću ljudi okupilo se na najpoznatijoj jadranskoj plaži na performansu u znak protesta što je Splitsko-dalmatinska županija dodijelila koncesiju za plažu zagrebačkoj tvrtki Sport B. Oni traže: 

"Da se trenutno poništi koncesijsko upozorenje te da se mi svi otočani zajedno skupimo i borimo protiv onog što se događa, da se organiziramo i da se sporni zakon o pomorskom dobru i lukama promijeni", tvrdi Josip Bačić, organizator akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska skupština je zbog proceduralnih grešaka iz natječaja eliminirala daleko izdašnije ponude, ali i ponudu bolske komunalne tvrtke Grabov rat koja je do sada upravljala plažom. Zbog nedovoljne transparentnosti istragu je naložio i premijer Plenković.

 "Ko je tvrtka, ko stoji iza tvrtke to nije naš problem. Mi samo želimo transparentno donošenje odluka", poručuje Bačić. Ako plaža padne u ruke zagrebačkih investitora, više neće biti ista, strahuju Bračani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da će svi ovi koji su zaposleni u Grabovom ratu ostat bez posla i da će nam oni ovde dovest neke investitore koji će napravit zrče od Zlatnog rata šta mi ne želimo", tvrdi Ana Čulina.

Ovo je samo u prva u nizu akcija koju Boljani pripremaju u borbi za plažu. "Mi naprosto nemamo drugog izbora, mi naprosto moramo obranit naš interes i da naš Zlatni rat bude za nas i našu djecu do daljnjega, zauvijek", objašnjava Tihomir Marinković, načelnik Općine Bol.

Podršku u svojoj borbi Bračani očekuju od svih stanovnika otoka i priobalja jer bi nakon Zlatnog rata na red mogla doći i neka druga jadranska plaža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo