SLIJEDI POPUŠTANJE / Božinović predstavio šest novih mjera: Bez maski u školama, dopušten je puni kapacitet stadiona...

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U odluci koja se odnosi na okupljanja, neke mjere su ublažene što znači da se može okupiti 100 osoba umjesto dosadašnjih 50

28.2.2022.
15:01
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sjednice Vlade govorio je o epidemiološkoj situaciji i covid mjerama.

"Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se svi moramo ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJEDNICA VLADE /

Plenković o mjerama, novcu za obnovu i koroni: 'Donirat ćemo nekoliko tisuća doza cjepiva'

Image
SJEDNICA VLADE /

Plenković o mjerama, novcu za obnovu i koroni: 'Donirat ćemo nekoliko tisuća doza cjepiva'

Šest novih odluka

Stožer je donio šest novih odluka, koje se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski te prelazak granica i te su odluke produžavaju do 31. ožujka.

U odluci koja se odnosi na okupljanja, neke mjere su ublažene što znači da se može okupiti 100 osoba umjesto dosadašnjih 50. U zatvorenim prostorima može se okupiti 50 umjesto dosadašnjih 25 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ublaženi su uvjeti oko okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje covid potvrda. Od sutra prestaje važiti odluka obveznog testiranja i obveznog predočenja o testiranju, cijepljenju i preboljenju bolesti covid-19 kao uvjet za ulazak u prostore javnopravnih tijela", rekao je Božinović.

Bez maski u školama

Objasnio je da za ulazak u poštu, primjerice, covid-potvrda ne treba, ali za ulazak u bolnicu treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijede i nova, blaža pravila u školama. Od ponedjeljka više nisu obavezne maske na nastavi, samo na hodnicima i primjerice u knjižnici.

Što se tiče natjecanja, koja se održavaju uz prisutnost gledatelja, uz covid potvrde smanjuje se ograničenje. "Za natjecanja na otvorenom više nema ograničenja broja gledatelja", kazao je. Za natjecanja na zatvorenom omogućava se 50 posto popunjenost tribina umjesto 20 posto kao što je bilo do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo