Na godišnjoj razini / Božinović o prosvjedu pirotehničara: 'Nikad više novaca nije izdvojeno za razminiranje nego u zadnje tri godine'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Božinović je naglasio da je ove godine izdvojeno 417 milijuna kuna, nacionalnih i europskih sredstava

10.9.2020.
14:55
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak kako MUP na godišnjoj razini nikad nije izdvajao više sredstava za razminiranje nego u zadnje tri godine, a za 2020. godinu izdvojeno je 417 milijuna kuna.

Pirotehničari i članovi Novog sindikata prosvjedovali su danas na Markovu trgu kako bi upozorili na loše stanje u sustavu razminiranja zbog kojega brojni pirotehničari gube posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam njihovu situaciju, no otkako je MUP preuzeo Hrvatski centar za razminiranje i praktički ima odgovornost za poslove razminiranja, na godišnjoj razini nikad nije izdvajano više novaca za razminiranje nego u zadnje tri godine", rekao je Božinović novinarima pred Banskim dvorima.

Božinović je naglasio da je ove godine izdvojeno 417 milijuna kuna, nacionalnih i europskih sredstava, a taj iznos je zbog korona krize umanjen za 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirotehničari će se sastati s Božinovićem

"Mislim da je to puno bolje nego u brojnim drugim djelatnostima. Sigurno nema razloga da se bilo kome daje otkaz zbog manjka poslova, jer toga ne manjka, novca ne manjka, a korona kriza je nesrazmjerno manje pogodila upravo taj sektor u odnosu na druge sektore", ustvrdio je Božinović.

Image

Prosvjed pirotehničara na Markovom trgu

Image

Prosvjed pirotehničara na Markovom trgu

Sindikalci traže osiguranje pune zaposlenosti za pirotehničare, kako bi mogli imati redovna primanja, da se mlađim pirotehničara napravi "izlazna strategija" nakon što završe s razminiranjem kroz dodatno školovanje ili zapošljavanje, i povećanje mirovina kako bi umirovljeni pirotehničari mogli dostojno živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici nisu uspjeli doći do premijera Plenkovića u Vladi, ali je dogovoreno da će se poslijepodne sastati s Božinovićem u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike