Božićno čudo / U RTL-ovoj humanitarnoj akciji novac za Gabrijela i Evu prikupljen u rekordnom vremenu

Gabrijel i Eva boluju od cistične fibroze

21.12.2019.
21:12
VOYO logo

Prije mjesec i pol dana gledatelji RTL upoznali su osmogodišnjeg Gabrijela i njegovu trogodišnju sestru Evu koji boluju cistične fibroze: neizlječive plućne bolesti zbog koje ne mogu normalno disati.

Pokrenuta je humanitarna akcija za kupnju prsluka koji bi im koliko toliko olakšali djetinjstvo. Dogodilo se Božićno čudo. Mali Samoborci dobili su prsluke jer je novac za njihovu kupnju skupljen u rekordnom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabrijel je nakon dva tjedna izašao iz bolnice i dočekao ga je najljepši Božićni poklon - prsluk. On i njegova trogodišnja sestra Eva dobili su dva prsluka koji će im olakšati život.

"Ljudi ne možete zamisliti koliko nam je to uljepšalo živote, neizmerjno je olakšalo", rekla je majka Lea Slijepčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali Samborci pravi su borci. Boluju od cistične fibroze - rijetke i neizlječive bolesti zbog koje imaju velike probleme s plućima. S prslukom se lakše diše.

"Jako sam sretan jer me mama i tata neće morati lupkati po prsima i rebrima i leđima. I rukama", rekao je Gabrijel Slijepčević.

Za dva prsluka trebalo je 240 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac je zahvaljujući humanitarnoj akciji koju je podržao i RTL skupljen u samo 24 sata. Iz cijelog svijeta stizale su donacije od 10 do 10 tisuća kuna, a tom iznosu malo je pridonijela i naša dražba reketa Donne Vekić kojeg je poklonila Zoranu Šprajcu.

Ukupno je skupljeno 602 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretni smo, jednostavno nismo očekivali da će se nešto ovakvo desiti, omogućeno im je sve što potrebno za njihovu bolest", kazao je Srebren Slijepčević.

Eva i Gabrijel dobili su prsluke, tri nova neophodna inhalatora i još im stižu medicinski kreveti te zalihe lijekova i vitamina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno se novca sakupilo, a ako ostane novac moramo svima reći ako ostane novca sav višak novca ministartvo će prosljediti prvoj humanitarnoj akciji istog ili sličnog tipa", izjavila je organizatorica humanitarne akcije "Pomozimo im da dišu" Vlatka Burić.

S prslucima će se trgodišnja Eva i osmogodišnji Gabrijel napokon moći igrati!

Gabrijel želi biti nogometaš. Nakon naše priče upoznao je i Dinamove igrače te dobio poklone od njih i od svog idola Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo zdravlje daleko je od savšenoga, ali uz prsluke sve je lakše, a Božić ljepši.

"Pozdravljam sve svoje doktore, sestre i prijatelje. A posebno doktora Olega. Hvala vam svima što ste mi omogućili najljepši Božić", poručili su Gabrijel i njegova obitelj.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo