jedinstvene / Ostavljaju bez daha: Posjetitelji oduševljeni jaslicama koje su ručno izrađene u Rimu

Tamošnji mauzolej 'Mir junaka' u ovo blagdansko vrijeme krase jaslice s pomičnim figurama

25.12.2019.
20:46
VOYO logo

Njezino blještavilo desetke tisuće posjetitelja ostavlja bez daha, a s razlogom je postala hit destinacija riječkog adventa. Trsatska gradina ima svjetleći plašt od 17 kilometara lampica, ali to je samo jedan u moru razloga zašto joj ljudi hrle. 

Tamošnji mauzolej "Mir junaka" u ovo blagdansko vrijeme krase jaslice s pomičnim figurama koje posjetitelje oduševljavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mališani ne znaju u što bi prije gledali. Jaslice s više od 300 elemenata rađene su ručno, u Rimu, u obitelji koja se time bavi generacijama. Unikatne su, rađene baš za Trsatsku gradinu.

"Stigli smo iz Ljubljane i zaista su krasne, predivne su jaslice, jedne od najljepših  što sam vidjela", rekla je Jelena Zupan iz Ljubljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako su poučne, svaki detalj se ono vidi, baš djeca mogu i naučiti nešto", kazala je Jasna Mraović iz Rijeke. 

Nakon što su dopremljene iz Italije, domaći su kreativci oko njih imali još mjesec dana posla. I ovoga će ih adventa vidjeti na desetke tisuća posjetitelja. Božić je danas u Rijeci bio neobično topao pa su mnogi stigli u obilazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Božić nam zaista znači mnogo u našoj obitelji jer smo nakon dužeg vremena zajedno, jer je muž na brodu tako da baš uživamo". rekla je Katarina Rogić iz Jadranova. 

"Iznenadio sam se jer je proljetni dan praktički danas, nevjerojatno, ovo je čudo danas kako je toplo i evo zajedno smo nakon dužeg vremena", rekao je Marin Rogić iz Jadranova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca su nestrpljivo čekala da božićno jutro otkrije što je u noći skrio Djed Božićnjak.

"Meni je donio pametni sat, i pidžamu i donio mi je joystick za PS4", rekao je Mateo Košta iz Crikvenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djedu Mrazu sam ostavio čašu mlijeka i šest mrkva za sobove", kazao je Adrian Košta

Ukrašavali su je 33 dana

Dobroti i blještavilu nema kraja. Da bi zasjala punim sjajem Gradina je ukrašavana 33 dana, a ogrnuta je svjetlećim plaštom dugim 17 kilometara. Svake godine donosi novitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo najveću božićnu kuglicu, imamo Votivnu krunu na koju smo izrazito ponosni jer je izgrađena unikatno za ovaj prostor, a predstavlja znak oslobođenja našega grada i kao takva je najveća u Europi, 17 adventskih kućica, bajkovito klizalište i vjerujem mnogo dobrog ugođaja", rekao je organizator Vedran Babić.

Zbog kojeg je ovaj riječki kvart silno živnuo. Njihov ponos, gradina ukrašava se po treći put, a broj posjetitelja na godinu raste za 20.000. Čarolija traje do Sveta Tri kralja, a cilj je da je osjeti 100.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo