hdz čestita / Božić čestitali Božinović, Jandroković i Banožić: Ponosni na Pelješki, Schengen i Vatrene

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Članovi HDZ redom su poslali svoje božićne čestitke svim stanovnicima Republike Hrvatske, a u njima su se osvrnuli i na hrvatsku potporu ratom pogođenoj Ukrajini, ulazak u eurozonu i Schengen, izgradnju Pelješkog mosta te na sportski uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na katarskom mundijalu.

24.12.2022.
12:21
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, djelatnicima MORH-a te im zahvalio na doprinosu u ostvarivanju ciljeva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

"Blagdan Božića od nas traži i veliku zahvalu obiteljima hrvatskih branitelja: hvala što ste ih podržali u njihovoj spremnosti da se stave na raspolaganje Domovini", napisao je Banožić i svima zaželio obilje radosti i zadovoljstva postignutim na profesionalnom i na osobnom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je komentirao i ukrajinsko-ruski ratni sukob.

"Godina za nama bila je po mnogočemu izazovna. Podsjetila je svijet na okrutnost oružanih sukoba. Upravo nas ovo božićno raspoloženje poziva da ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan sam što je Hrvatska svojim odgovornim djelovanjem, jasno stala na stranu obrane civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet", napisao je Banožić u čestitki.

Image
uvode nove mjere /

Plenković zbog Ukrajine opleo po svima: 'SDP zarobljen iza Milanovića, Možemo! ne razumije...'

Image
uvode nove mjere /

Plenković zbog Ukrajine opleo po svima: 'SDP zarobljen iza Milanovića, Možemo! ne razumije...'

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je da se Hrvatska ove godine zaista može sa zadovoljstvom osvrnuti na zacrtane strateške ciljeve, koje je uspjela ostvariti - ulazak u europodručje i šengenski prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, čestitajući Božić Jandroković se osvrnuo na hrvatske infrastrukturne i sportske uspjehe.

"A na kraju godine, u kojoj je naš državni teritorij u cijelosti spojen Pelješkim mostom, dobili smo i pomalo neočekivani predbožićni sportski poklon: svjetsku nogometnu broncu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitao je Božić djelatnicama i djelatnicima MUP-a.

"MUP kao najvažniji uspjeh može istaknuti ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja - ulaska Hrvatske u klub država članica šengenskog prostora", poručio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mnogobrojna ulaganja u sustav, Božinović ističe kako se u godini iza nas hrvatska policija jasno pozicionirala na međunarodnoj razini, a hrvatski sustav civilne zaštite ispunio je svoju misiju zaštite i spašavanja na nacionalnom i međunarodnom planu.

"Međutim, nismo i ne smijemo zaboraviti temeljne vrijednosti - mir, sigurnost, zajedništvo i suosjećanje prema potrebitima", poručio je. Zadržati humanost, zajedničkim naporima i predanim radom, nastaviti postizati vrhunske rezultate te stremiti boljem u 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo