JAČANJE GOSPODARSTVA / Boži Galiću (HDZ) četvrti mandat na čelu Vukovarsko-srijemske županije

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Na čelu Vukovarsko-srijemske županije i u sljedećem, četvrtom mandatu, bit će dosadašnji župan Božo Galić (HDZ), a HDZ je zadržao i gradonačelnika u Vinkovcima gdje je pobijedio Ivan Bosančić.

4.6.2017.
22:22
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Nakon pobjede Božo Galić je rekao da će prioritet u ovom mandatu biti  jačanje gospodarstva i zaustavljanje trendova depopulacije kako bi što više mladih i obrazovanih kadrova zadržali u svojoj županiji.

Također je rekao kako je u njegovoj pobjedi, koju je, ocijenio je, bilo teže nego inače izboriti, presudio dobar program koji je ponudio i građani koji su u programu prepoznali mogućnosti za napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Za Božu Galića glasovalo je 53,58 posto birača dok je nekadašnji ministar gospodarstva, nezavisni Tomislav Panenić osvojio 42,87 posto glasova birača.

Vinkovcima će i u sljedeće četiri godine vladati HDZ s koalicijskim partnerima. Nakon što su u prvom krugu izbora osigurali natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću, kandidat koalicije predvođene HDZ-om  Ivan Bosančić  pobijedio je Mostovog Darka Posarića osvojivši 51,10 posto glasova dok je za Posarića glasovalo 46,53 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U Iloku je gradonačelnica postala nezavisna Marina Budimir koja se s osvojenih 58,65 posto glasova pobijedila HDZ-ovog Mladena Papka za kojega je glasovalo 39,86 posto birača. Još u prvom krugu izbora iz izborne utrke ispao je dosadašnji iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun (HSS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo