Bozanića smjenjuju zbog izbornog fijaska Kaptola?

Podružnica jedne od najpoznatijih svjetskih agencija za nekretnine podbacila je u bitki za Pantovčak.

13.1.2010.
13:34
VOYO logo

Agnostik je izabran nasuprot nosaču križa i svijeće visoke metar i pol, unatoč lobiranjima s oltara i reklamama s našim najpoznatijim isusoidom u glavnoj ulozi. Zlatko Sudac se na zaprepaštenje i vjernika i nevjernika priključio Bandićevom tumačenju Josipovićevog tumačenja svjetla i tame dociranjem s malih TV-ekrana i palačom iza leđa da "nema ni svjetla među ljudima, bez onog svjetla koje prosvjetljuje svakog čovjeka, a to svjetlo jest Isus Krist".

S obzirom da je direktor kampanje Kaptola Josip Bozanić prilikom kandidatova posjeta Kaptolu dao Bandiću peticu iz vjeronauka zato što je Josipoviću održao lekciju radnog naslova "Lucifer se pokušao proglasiti svjetlom, ali se zna gdje je završio", za očekivati je da (ipak ne tako karizmatičnom?) Zlatku Sudcu, koji umije hodati po vodi na coveru svog CD-a, naloži kaznu koja bi se sastojala od toga da "pred cijelim razredom" na ploči napiše "Ja nisam Isus Krist, samo se tak' oblačim i friziram" sto puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije strane gubitničke medalje

A zbog vlastitog neuspjeha na izborima bilo bi moralno da Bozanić pred Crkvom u Hrvata snosi političku odgovornost i podnese ostavku. U ovim turbulentnim političkim vremenima, nakon smjena u državnim poduzećima i Vladi, izbacivanja i smjena u HDZ-u, izbacivanja u SDP-u, na red bi moglo doći još jedno obilato sponzorirano poduzeće.

Bozanićeva obrana pred Marinom Srakićem, poznatim fanom nepravomoćno osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša, vjerojatno će biti – "pa više će nam novca dati ako je u Zagrebu, nego na Pantovčaku, dobro je za biznis. Pusti sad Jezerinca, neće ga Josipović gnjaviti poput one stare komunjare Mesića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hm... Koga li je Sanader oslovio kao Lucifera, a kome Sudac sudi kao Isus Mariji Magdaleni?

I vjerojatno neće, jer se već ogradio od inicijative svog jezičavog prethodnika za radikaliziranje sekularizma uklanjanjem vjerskih obilježja iz javnih ustanova, ali to nije spriječilo umjerenog i tolerantnog (brata, oca) don Vinka Sanadera da pozove vjernike s oltara da ne glasaju za Lucifera. Iako je demantirao da je time aludirao na Josipovića, dvije su činjenice neosporne: prva koja kaže da je u bliskoj budućnosti predstojalo samo jedno glasanje – ono na predsjedničkim izborima i druga koja kaže da je Crkva radila na šminkanju imidža protukandidata agnostika Josipovića.

Sudac je tako "nesebično dajući svoj glas Milanu Bandiću" ustvrdio da "nijedan čovjek nije bez grijeha", dok je neslužbeni i najglasniji glasnogovornik Kaptola Ivan Miklenić osudio one koji su prozivali Bandića zbog njegovih grijeha. Ustvrdio je da bi bilo čudo da je izabran njihov mučenik Bandić u "okolnostima nepostojanja medijske ravnoteže koja bi odražavala pluralnost hrvatskog društva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crkva i vjera

Jesu li prozivke Milana Bandića za kriminal točne ili netočne, neka kaže USKOK i hrvatski sudovi, ali ovakvo svrstavanje Crkve uz čovjeka s putrom na glavi, nasuprot čovjeku koji u najmanju ruku ima manje putra na glavi, užasno podsjeća na onu staru "bolji su naši, nego 'njihovi' kriminalci".

Koliko su oduševljeni Josipovićevom pobjedom govori i činjenica da je navodno prezaposleni predsjednik SAD-a Barack Obama poslao čestitku Josipoviću prije Srakića i Bozanića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je kriv za debakl prljave crkvene kampanje, Sudac sa svojim iskakanjem s ekrana, kandidat Bandić ili nedovoljno mobiliziranje svećenstva od strane središnjice Crkve u Hrvata, sada je manje bitno. Važnije je da se za možda ponajveću heroinu vjerskoga života u posljednje vrijeme nametnula anonimna baka u crkvi Gospe Sinjske, koja je političarima među popovima poručila: "Idite kvragu!"

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo