Poruka s Kaptola / Bozanić u obrani Stepnica: 'On je orijentir u djelovanju Crkve u Hrvatskoj'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na sjednici biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine kardinal Josip Bozanić prisjetio se velikog odaziva vjernika na ovogodišnju proslavu Stepinčeva u zagrebačkoj katedrali

18.2.2017.
14:42
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

BJELOVAR - U sjedištu Bjelovarsko-križevačke biskupije u subotu 18. veljače je održana sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, a nadbiskup i metropolit zagrebački, kardinal Josip Bozanić, istaknuo je kako je susret u ozračju nedavne proslave blagdana blaženoga Alojzija Stepinca, dodavši da je Stepinac orijentir u svem djelovanju Katoličke crkve u Hrvatskoj.

 Na zasjedanju zagrebačkih biskupa, pod predsjedanjem kardinala Bozanića, sudjelovali su svi biskupi zagrebačke Metropolije, te pomoćni zagrebački biskupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić osvrnuo se na velik odaziv vjernika na ovogodišnju proslavu Stepinčeva, 10. velječe u zagrebačkoj katedrali,  i na ljepotu slavlja blagdana blagdana  Alojzija Stepinca, koji, rekao je, "ostaje orijentirom za život Crkve", priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Korizmeno pismo s naglaskom na Božje milosrđe u sakramentu pomirenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Zagrebački biskupi razmotrili su teme vezane uz pastoral ovogodišnjeg korizmenoga vremena. Nakon što su se složili oko sadržaja, a potaknuti apostolskim pismom pape Franje 'Misericordia et misera', pripremili su svoje Korizmeno pismo, s posebnim naglaskom na dar Božjega milosrđa u sakramentu pomirenja. 

  "Budući da se u hrvatskoj javnosti pojavljuju razna pogrješna tumačenja, u Pismu se posebna pozornost posvećuje odredbama o vršenju sakramentalne vlasti službenika sakramenta svete ispovijedi, naročito glede odrješenja od kazne koja je vezana uz grijeh pobačaja. Nakana je biskupâ da se, brižno čuvajući katolički nauk, i svećenicima i vjernicima pomogne otkrivati neiscrpnu sakramentalnu blagodat svete Ispovjedi koja preobražava osobni život, život obitelji, Crkve i društva", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Biskupe posebno raduje odaziv mladih vjernika i supružnika koji pristupaju tomu sakramentu oslobođenja od grijeha i ozdravljenja duše, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo