Dan pobjede nad fašizmom / Bošnjaković: 'Antifašizam je ugrađen u naš Ustav, tu smo odredili svoju ideologiju i temeljne vrijednosti'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Istaknuo je da treba afirmirati ono što je dobro te osuditi ono što je loše kako se u budućnosti tako nešto ne bi ponovilo.

9.5.2019.
14:01
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u četvrtak je rekao da je antifašizam ugrađen u hrvatski Ustav, čime je određena hrvatska ideologija, te da moramo imati pravilno stajalište o onome što se dogodilo.

"Antifašizam je ugrađen u naš Ustav i tu smo kao država odredili svoju ideologiju i temeljne vrijednosti. Žalosti me nakon svih ovih godina da ljudi ne razlikuju neke stvari. Povijest ne možemo promijeniti. Ona je takva kakva je, ali moramo imati pravilno stajalište o onome što se dogodilo", rekao je Bošnjaković nakon svečane akademije u povodu Dana pobjede nad fašizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da treba afirmirati ono što je dobro te osuditi ono što je loše, da se u budućnosti tako nešto ne ponovi. 

Što se tiče odlaska predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Bleiburg na dane sjećanja na poginule u Drugome svjetskom ratu, poručio je da to treba komentirati sama predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Jednostavno, svaka žrtva koja je žrtva zato što je drugačije ideologije, vjere, nacije, nije u redu da je žrtva samo radi toga", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera SMS: Jedno su priče

Upitan što misli o aferi SMS i curenju tajnih podataka, rekao je da je to posao drugih državnih tijela poput Državnog odvjetništva i Ministarstva unutarnjih poslova, dok je na pitanje je li ugrožena nacionalna sigurnost jer se govori o planovima za prisluškivanje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, odgovorio da su to priče.

"Priče su jedno, a zapravo treba izvesti konkretne činjenice, dokaze i onda možemo o tome kompetentije razgovarati", ocijenio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li i on zabrinut jer je predsjednica zatražila izvješće SOA-e, rekao je da ona ima te ovlasti te da bilo koja tijela koja rade u tome postupku njemu nemaju što odgovarati.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo