Borovec: Neću reći jesmo li pričali sa Sanaderom

25.5.2010.
16:03
VOYO logo

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec, odgovarajući danas na novinarsko pitanje je li policija pozvala ili obavila informativni razgovor s bivšim premijerom Sanaderom u vezi s HEP-om i TLM-om, rekao je da "nemaju praksu davati informacije s kim policija razgovara vezano uz pojedine predmete".

"Kada bi se o tome govorilo u javnosti, onda bi se stvarala loša slika i percepcija da je svatko s kim policija razgovara na neki način umiješan u kriminalne radnje. Prema važećim zakonima u Hrvatskoj, imamo (policija) obvezu izvještavati o počinjenim kaznenim djelima, završenim kriminalističkim istraživanjima kada je utvrđena razina osnovane sumnje, kada se podnosi kaznena prijava", rekao je Borovec novinarima prigodom predstavljanja novih policijskih odora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako prigodom kriminalističkih istraživanja mora postojati određena razina diskrecije i profesionalnosti.

A tko mlati novinare i poduzetnike?

Na novinarsku tvrdnju da je u slučaju objave dijela podataka iz Registra branitelja u slučaju Felić bilo potvrđeno provođenje krim-obrade, Borovec je odgovorio da je sve detaljno obrazložio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na traženje novinara da komentira tvrdnje najvećeg dioničara Industrogradnje Josipa Galinca u tisku da su ga pretukli "dečki s Knežije" (za što policija inače ima osumnjičenog), Borovec je rekao da "policija očekuje da svi koji su žrtve nekog kaznenog djela surađuju s policijom i sva svoja saznanja o nekom kaznenom djelu iznesu policiji i Državnom odvjetništvu".

"Na policiji je teret obaveze da se pojedina kaznena djela razriješe, ali koriste nam i informacije koje dobivamo iz javnih izvora, pa tako i medija koristimo u našim kriminalističkim istraživanjima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu otkriti pojedinosti o tome što je policija do sada saznala ili koje su naše buduće aktivnosti, jer osim opće javnosti koju zanima što policija radi, zanima i one koji su na bilo koji način umiješani u kaznena djela", rekao je, uz ostalo, Borovec, upitan i o slučajevima premlaćivanja Igora Rađenovića vezano uz aferu u Zagrebačkim cestama, čiji su počinitelji pronađeni, ali se traga za nalogodavcima, dok napadači na novinara na Dušana Miljuša još nisu pronađeni.

Prethodni članci:

arti-201005120124006 arti-201002240183006 arti-201005030526006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike