POLITIČKI POTRES U ISTRI / Miletić leti iz IDS-a, a stranka ostaje bez svoje utvrde? Novom vodstvu je neprihvatljivo njegovo ponašanje

Image
Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Ova situacija mogla bi dovesti do izbacivanja Miletića iz stranke, što bi značilo da će on ostati župan, ali da će IDS, koji je doživio potop na lokalnim izborima, izgubiti i svoju jedinu županiju u kojoj stoluju već desetljećima

4.2.2022.
21:10
Srecko Niketic / Pixsell
VOYO logo

Novo vodstvo IDS-a pokreće stegovni postupak protiv Borisa Miletića, bivšeg predsjednika stranke i aktualnog istarskog župana, doznaje Jutarnji list. Postupak se pokreće zbog kršenja Etičkog kodeksa i Statuta stranke, a sve je to odlučeno na večerašnjoj sjednici Predsjedništva u Puli na kojoj nije bilo Miletića.

Ova situacija mogla bi dovesti do izbacivanja Miletića iz stranke, što bi značilo da će on ostati župan, ali da će IDS, koji je doživio potop na lokalnim izborima, izgubiti i svoju jedinu županiju u kojoj stoluju već desetljećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON ODRŽANOG SABORA /

IDS ima novog predsjednika: Stranku preuzima Dalibor Paus, načelnik općine Barban

Image
NAKON ODRŽANOG SABORA /

IDS ima novog predsjednika: Stranku preuzima Dalibor Paus, načelnik općine Barban

Neprihvatljivo ponašanje

Novom vodstvu je navodno neprihvatljivo ponašanje Borisa Miletića u sklopu kojeg je donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke.

"Izostala je suradnja s novim vodstvom stranke nakon lošeg rezultata na izborima koji su bili najgori u povijesti stranke. Miletić jest župan, ali IDS-ov, a suradnja koja je ključna za opstojnost stranke je potpuno izostala“, rekao je jedan od izvora blizak vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi problem koji se Miletiću stavlja na teret, jest i to što je navodno lažirao interne ankete prije lokalnih izbora koje su išle u korist njegovih kandidata, govore izvori.

Politička odgovornost Borisa Miletića bit će tema rasprave unutar stranke u narednom razdoblju, kada se ispitaju sve okolnosti i činjenice na temelju kojih će se donijeti potrebne odluke, može se čuti iz vrha stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miletić: 'Žao mi je što ovo gledam u vlastitoj stranci'

Miletić je u petak, nakon što je Predsjedništvo stranke pokrenulo stegovni postupak protiv njega zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, u izjavi za Hinu izrazio žaljenje što "sve ovo gleda u vlastitoj stranci".

Poručio je to nakon što ga je Predsjedništvo stranke na večerašnjem sastanku, na kojem Miletić nije bio, optužilo da je "donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da smo drugačiji od drugih, jači, bolji i da se nama nikad neće dogoditi ono što se događa drugim strankama. Žao mi je što ovo gledam u vlastitoj stranci. Ponosan sam na sve što smo napravili i stvorili svih ovih godina i uvijek ću biti" - istaknuo je Miletić dodavši kako "nikad neće popustiti pod pritiskom pojedinaca i raznih interesa na štetu Istrijana".

"Sljedeći potez je moj", poručio je bivši predsjednik IDS-a i sadašnji župan Istarske županije Boris Miletić.  Kako se neslužbeno doznaje, za pokretanje postupka glasalo je 15 članova Predsjedništva IDS-a, dok je jedan član bio suzdržan.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo