'MOLIMO ZA RAZUMIJEVANJE' / Nemojte se prepasti: Može se očekivati probijanje zvučnog zida, i to iznad šest županija

Image
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a  mole građane za strpljenje i razumijevanje

23.11.2021.
10:26
Marko Dimić/PIXSELL
VOYO logo

Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona danas će od 12 do 16 sati te u srijedu i četvrtak od 10 do 16 sati provoditi letačke aktivnosti iznad šest županija, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane u utorak je priopćilo da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u okviru planiranih zadaća sve svoje aktivnosti provoditi u područjima propisanih zona letova, sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu hrvatskog zračnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirani se probni letovi na podzvučnim brzinama u privremenoj zoni probnih letova "Čazma" koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Zadnja faza ispitivanja aviona

Nakon probnih letova provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona, tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi se to na letove na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a  mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo