'KONCESIJU DALI TVRTKI BEZ PRIHODA I BEZ ZAPOSLENIH': / Nevjerojatne zavrzlame oko popularnog bisera na Jadranu

Image
Foto: Thinkstock, xbrchx
18.4.2017.
9:53
Thinkstock, xbrchx
VOYO logo

Na skupštinskoj sjednici Splitsko-dalmatinske županije koja će biti održana u utorak donijet će se konačno rješenje, no trenutačno je na natječaju za koncesiju pobijedila tvrtka iz Zagreba, čija ponuda, kako tvrde iz Mosta, nije bila najjeftinija niti najbolja već jedina s potpunom dokumentacijom. Plažom Zlatni rat do sada je upravljala tvrtka Grabov rat, u vlasništvu bolske općine.

U priopćenju iz Mosta stoji kako je povjerenstvo za pregled i ocjenu pristiglih ponuda odbacilo financijski bolju i kvalitetniju ponudu tvrtke u vlasništvu općine Bol, zbog navodno nepotpune dokumentacije kao i da je tvrtka iz Zagreba, koja je na natječaju najpozitivnije ocijenjena, "bez prihoda, bez zaposlenih i bez referencija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovaj postupak dodjele koncesije na pomorskom dobru najbolje svjedoči o tome kako članovi povjerenstva, koji predlažu skupštini najboljeg ponuditelja, mogu dovesti u zabludu članove županijske skupštine. Oni će, ako izglasaju ovakvu odluku, oštetiti proračun Općine Bol, Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske', navodi se u priopćenju MOST-a, piše Novi list.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poručio je da se natječaj mora ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne smije se dopustiti koncesioniranje hrvatske obale onima koji su najpodobniji, a ne najkvalitetniji ponuđači, jer ti sigurno neće raditi u korist županije nego u korist svog džepa. Još jednom, ponovite natječaj, da ne bismo ostali bez plaže kakva je sada i po kojoj smo poznati u cijelom svijetu', poručuje Bulj.

U Split sutra planira ići i skupina Boljana koja će dati podršku bolskim predstavnicima te kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom o davanju koncesije ponuđaču iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo