Borba u Dubrovniku: I studenti iz Zagreba spašavaju Srđ

Članovi odbora za referendum i inicijative Srđ je naš dočekali su studente i zajedno pozvali građane da izađu i glasaju na referendumu u nedjelju.

27.4.2013.
11:33
VOYO logo

Točno u devet sati u subotu Odbor za referendum i inicijativa Srđ je naš dočekali su autobus studenata iz Zagreba koji su došli glasati na referendumu o golf resortu na Srđu, koji će se održati u nedjelju od 7 do 19 sati.

Igor Miošić je u ime Odbora zahvalio još jednom svim volonterima na silnom trudu i satima rada, kako bi se prikupili potpisi, te informirali građani o referendumu. ''U nedjelju će se održati referendum u gradu Dubrovniku na kojem će osobe s pravom glasa i prebivalištem u Dubrovniku moći odlučiti za ili protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa, prema kojem se pored jednog i pol golf igrališta predviđa izgradnja elitnih vila i apartmana namijenjenih prodaji'', dodao je Miošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak studenata iz Zagreba ima značaj puno veći od 50-ak dodatnih glasova. Riječ je o simboličkoj gesti koja ukazuje da među mladima postoji svijest o važnosti ovog trenutka.

Referendum u Dubrovniku je prvi referendum raspisan na inicijativu građana, a svojim odazivom građani Dubrovnika mogu pridonijeti da to bude i prvi obvezujući referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Osim mladih, veliku zainteresiranost za izlazak na referendum pokazuju i stariji. Proteklih dana dobijamo pozive starijih i nemoćnih, koji se raspituju kako ostvariti svoje glasačko pravo na predstojećem referendumu. Ovom prilikom ih želimo obavijestiti da se obrate na telefon povjerenstva za provedbu referenduma na telefon 020/ 448 -105, gdje će dobiti sva uputstva'', stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo

Još iz rubrike