TRAGEDIJA U VODI /

Bolničarka koja je reanimirala dječaka na bazenu: 'Trener ga je zvao pa vidio da leži na dnu. Skočili smo...'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Bazenski kompleks prostire se na više od 17.000 kvadrata i ima pet bazena, tri tobogana, gljive, tornjeve i igraonice. Policija je završila očevid, a o uzrocima tragedije zasad se može tek nagađati. Vlasnici kompleksa izrazili su žaljenje zbog tragedije, dodajući da im je sigurnost na prvom mjestu

19.7.2024.
11:02
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

"Trener je zvao dijete i onda shvatio da netko leži na dnu bazena. Odmah smo skočili, on ga je izvukao na površinu, a ja van iz bazena te smo krenuli s reanimacijom. Zvali smo hitnu i nastavili s reanimacijom još sat, sat i pol", ispričala je za Večernji list bolničarka iz Osijeka koja je s kolegom priskočila u pomoć dječaku koji se u četvrtak utopio na bazenima kod Požege.

S kolegom koji također radi u zdravstvu slučajno se našla na tom mjestu. Dječak je, kaže, u aqua-park stigao s drugom djecom oko pola sata prije tragedije, a s njima je bio i trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potresena svime što je vidjela, govori da kompleks nije imao spasioce ni povišeni dio s kojeg bi djelatnici nadzirali sigurnost kupača. Dodaje da je vidjela redare, odnosno dvoje mladića u žutim majicama, kako prolaze kompleksom no oni nisu priskočili u pomoć kad je netko uzviknuo da se tijelo nalazi na dnu bazena.

Tek su donijeli kutiju prve pomoći nakon što ih je zamolila bolničarka koja je reanimirala dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je neki redar kojeg smo zamolili za torbu s hitnom pomoći, a u njoj su bili nekakvi zavoji, nisu imali ni tubu za otvaranje dišnih puteva, to je osnovna stvar. Nemaju ništa, niti spasioca niti liječnika. To je prevelik kompleks da toga ne bi bilo", kazala je.

Image
SVI SU POTRESENI /

Bili smo u Velikoj gdje se utopio dječak (12): Posjetitelji opisali detalje tragedije

Image
SVI SU POTRESENI /

Bili smo u Velikoj gdje se utopio dječak (12): Posjetitelji opisali detalje tragedije

Aqua-park: 'Sigurnost na prvom mjestu'

Bazenski kompleks prostire se na više od 17.000 kvadrata i ima pet bazena, tri tobogana, gljive, tornjeve i igraonice. Policija je završila očevid, a o uzrocima tragedije zasad se može tek nagađati.

Vlasnici kompleksa izrazili su žaljenje zbog tragedije, dodajući da im je sigurnost na prvom mjestu.

"Povodom tragičnog događaja koji se dogodio 18. srpnja 2024. godine u našem bazenskom kompleksu u mjestu Velika kod Požege, duboko žalimo zbog gubitka života dvanaestogodišnjeg dječaka. Izražavamo iskrenu sućut obitelji preminulog, njegovim prijateljima i svima pogođenima ovom nesrećom. Svjesni smo da je ovaj tragični događaj uznemirio javnost i želimo potvrditi našu punu spremnost na suradnju s nadležnim tijelima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Osiguranje sigurnosti svih naših posjetitelja uvijek nam je na prvom mjestu i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posjetitelja. Unatoč našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dječakov život", stoji u njihovom priopćenju.

Kako je ranije izvijestio RTL-ov reporter, bazene nadgledaju četiri redara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi kupači, među kojima je bilo roditelja s djecom, kažu da svoje najmlađe ne ispuštaju iz vida, ali da je pitanje kako uopće spriječiti ovakve tragedije koje se dogode u kratkom vremenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović nakon vala hakerskih napada traži sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo