BOJE LI SE HRVATI KORONAVIRUSA? / Navodno vas nije strah zaraze, ali prazne police u trgovinama pokazuju suprotno...

Image

Čak 40 posto ispitanih navodi kako se ne boje zaraze. Doduše, istraživanje je provedeno prije nego je otkriven prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj

26.2.2020.
12:26
VOYO logo

Hendal je proveo istraživanje na 400 građana RH o potencijalnoj zarazi i strahu od koronavirusa. Istraživanje je provedeno online metodom na nacionalno reprezentativnom uzorku građana, u vremenu od 19. do 24. veljače 2020. godine, dakle, prije nego je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj.

Na skali od 1 do 5 upitani su da procjene kolika je vjerojatnost da se koronavirus pojavi u Hrvatskoj. Rezultati pokazuju kako, u prosjeku, građani smatraju kako niti jest niti nije vjerojatno da će se koronavirus pojaviti u Hrvatskoj (srednja vrijednost je 3,3), pri čemu oko 53 posto građana navodi kako je vjerojatno ili vrlo vjerojatno da će se virus pojaviti u RH (procijenili su to ocjenama 4 ili 5 -"Vjerojatno je" ili "U potpunosti je vjerojatno").

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRĐEN TREĆI SLUČAJ ZARAZE U HRVATSKOJ! U Italiji 424 nova slučaja: /

Oglasio se i Stožer za civilnu zaštitu, ovo morate znati

Image
POTVRĐEN TREĆI SLUČAJ ZARAZE U HRVATSKOJ! U Italiji 424 nova slučaja: /

Oglasio se i Stožer za civilnu zaštitu, ovo morate znati

HRVATSKI ZNANSTVENIK IZRAČUNAO U PROMILE KOLIKE SU ŠANSE DA OBOLITE I UMRETE OD KORONAVIRUSA: ‘Poanta priče? Da, opasnost postoji, ali…’

Image

MILAN, ITALY - Citizens and tourists in Milan with the terror of the coronavirus roam the city - Towns and Cities in Italy are in lockdown as authorities race to contain the biggest outbreak of coronavirus in Europe.

BACKGRID UK 25 FEBRUARY 2020, Image: 500985642, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no, Credit line: Spot / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Također, na skali od 1 do 5 ispitanici su procjenjivali stupanj straha od zaraze. Po tom su pitanju u prosjeku građani neutralni, tj. navode kako se niti boje niti ne boje (srednja vrijednost 2,8). Pri tome oko 40 posto navodi kako se ne boje zaraze (procijenili su to ocjenama 1 ili 2- "Uopće se ne bojim" ili "Ne bojim se"), dok je u strahu od zaraze oko 26 posto građana (procijenili su to ocjenama 4 ili 5- "Bojim se" ili "Jako se bojim").

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje u kojoj mjeri je koronavirus globalna prijetnja, 54 posto građana navodi kako on predstavlja prijetnju ili čak ozbiljnu prijetnju.

Hendal je pitao građane koliko je vjerojatno da bi u idućih šest mjeseci otputovali u Kinu kada bi osvojili plaćeni put i boravak. Svaki četvrti građanin izjavio je kako bi putovao, 44 posto ih ne bi putovalo, a trećina navodi kako nisu ni prije željeli posjetiti Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKI ZNANSTVENIK IZRAČUNAO U PROMILE KOLIKE SU ŠANSE DA OBOLITE I UMRETE OD KORONAVIRUSA: 'Poanta priče? Da, opasnost postoji, ali…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo