TINARIWEN U VINTAGEU / Blues iz srca Sahare: tuareški nomadi s gitarama ponovno stižu u Zagreb

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Tijekom karijere surađivali su s velikanima poput Carlosa Santane, Roberta Planta, Briana Ena i Henryja Rollinsa te bendovima U2, Radiohead, Coldplay, Wilco, Dirty Dozen Brass Band i TV On The Radio

6.7.2016.
10:00
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

World music atrakcija Tinariwen vraća se u Zagreb, gdje će svoj "blues iz srca Sahare" u nedjelju, 10. srpnja predstaviti u Vintage Industrial Baru.

Ovaj šesteročlani bend potječe iz sjevernog dijela Malija, no s radom kreću u Alžiru, 1979. godine. Naziv grupe na tamasheku, jeziku Touarega, znači "prazan prostor", a opisuje njihov dom, beskrajnost pustinje iz koje dolaze. Nakon mirovinskog sporazuma u Maliju, Tinariwen se vraćaju kući, a oružje mijenjaju za električne gitare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozornost glazbene scene izvan Sahare dobivaju 2001. godine nakon izdanja "The Radio Tisdas Sessions" i serije nastupa na festivalima kao što su "Festival au Desert" i "Roskilde".

Tijekom karijere surađivali su s velikanima poput Carlosa Santane, Roberta Planta, Briana Ena i Henryja Rollinsa te bendovima U2, Radiohead, Coldplay, Wilco, Dirty Dozen Brass Band i TV On The Radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe imaju šest studijskih i jedan koncertni album, a ovaj posljednji, "Live In Paris", predstavit će i u Zagrebu.

Ulaznice koštaju 90 kuna dok će na dan cijena skočiti na 120.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo