Blok badel / Bandićev projekt 'težak' 750 mil. kn naišao na probleme: 'Želi deložirati branitelje, sportaše i invalide'

Riječ je o projektu blok Badel smještenom između Vlaške, Šubićeve, Martićeve i Derenčinove

23.4.2019.
12:45
VOYO logo

Simbol socijalističkog poduzetništva u centru Zagreba  trebao bi postati simbol moderne arhitekture.

Na prostoru od 30 tisuća kvadrata trebali bi tako biti izgrađeni prostori za poslovnu namjenu,u gostiteljstvo, trgovinu, stanovanje javnu i društvenu namjenu. Cijeli projekt bio bi vrijedan oko 750 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Riječ je o projektu blok Badel smještenom u samom središtu glavnog grada između Vlaške, Šubićeve, Martićeve i Derenčinove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je raspisao javni poziv investitorima da dostave prijedloge za realizaciju projekta čiji su vizuali odabrani još 2012. na međunarodnom natječaju. Pobijedio je arhitektonski ured iz Portugala. Upravo ovako bi trebao izgledati novi blok Badel.

"Raspisan je natječaj, po natječaju ćemo vas informirat. Idemo s iskazom javnog interesa pa ćemo vidjeti što će ljudi ponuditi pa kad ponude onda ćemo vas informirati", kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne hvali se detaljima jer u bloku Badel još nije riješio pitanje stanara. Naime, Grad je prije13 godina zbog raznih uspjeha, sportskim udugama dao ruševnu tvornicu Gorica u najam.

"Dnevno se izmjenjuje nekoliko tisuća, a na tjednoj bazi budući da su treninzi od ponedjeljka do petka negdje oko 7 do 8 tisuća ljudi", kazao je Mislav Biažić, predstavnik udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako Bandić sada želi deložirati branitelje, sportaše, invalide i ostale. Ugovor o korištenju poništila im je kažu Skupština, a  redovito ih češljaju i inspekcije.

"Dolazio nam je upravni inspektorat, sportska inspekcija, financijska inspekcija. Znači osobno gradonačelnik prije nego je uhićen bio u prosincu, dobili smo kopiju tog zapisnika iz poglavarstva, dao je nalog da se sve udruge koje su prijavljene na ovoj zgradi prijave na sve inspektorate ne bi li se pokušale ugasiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruge su predlagale da im grad da zamjenski prostor. Kažu da na taj prijedlog nisu dobili odgovor, a traže i povrat novca jer su tvornicu obnovili sami.

Tako će drugi veliki građevinski projekt, nakon onog na hipodromu, pričekati sve dok grad i udruge na sudu ne postignu dogovor, trenutno se vodi preko 15 sudskih sporova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo