BIT ĆE I DAROVA ZA DJECU / Bliži se vrijeme božićnica: Poznate trgovine otkrile iznose kojima planiraju nagraditi svoje radnike

Image
Foto: Shutterstock

Iz jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Konzuma, odgovaraju da će pravo na božićnicu ostvariti više od 10 tisuća zaposlenika

23.11.2023.
11:45
Shutterstock
VOYO logo

Bliži se božićno vrijeme pa tako i vrijeme kada se intenzivno razmišlja o božićnicama, koje priželjkuju mnogi radnici. Najpoznatiji trgovački lanci, dm, Konzum, Kaufland i Podravka otkrili su za Danas.hr koliko će ove godine isplatiti svojim radnicima.

Kaufland: Božićnica i dar za djecu

Iz Kauflanda odgovaraju da će ove godine svim svojim zaposlenicima dati božićnicu u vrijednosti od preko 330 eura. No, neće stati na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svim se zaposlenicima isplaćuje dva puta godišnje neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 331,81 euro pa će tako i sada u prosincu biti ponovno isplaćen navedeni iznos. Djeci naših zaposlenika darujemo prigodan blagdanski paket za Sv. Nikolu te isplaćujemo 26,54 eura neto za svako dijete zaposlenika prijavljeno na poreznoj kartici zaposlenika", odgovorili su.

Image
U NJEMAČKOJ /

Neki radnici mogu biti prezadovoljni s božićnicama. Zaposleni u pojedinim sektorima dobit će do 5733 eura

Image
U NJEMAČKOJ /

Neki radnici mogu biti prezadovoljni s božićnicama. Zaposleni u pojedinim sektorima dobit će do 5733 eura

Konzum: Božićnicu dobiva više od 10.000 zaposlenika

Iz jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Konzuma, odgovaraju da će pravo na božićnicu ostvariti više od 10 tisuća zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konzum, koji je dio Fortenova grupe, ove će godine isplatiti zaposlenicima božićnicu u skladu s Kolektivnim ugovorom. Pravo na božićnicu u iznosu od 226 eura. Pored toga, sva djeca koja su zdravstveno osigurana preko roditelja zaposlenog u Konzumu i mlađa od 15 godina dobit će dar za dijete u iznosu od 120 eura po djetetu, dok će djeca mlađa od 15 godina dobiti i prigodan poklon", kazali su.

Podsjećaju da su "početkom ove godine povećali materijalna prava svih zaposlenika pa su tako rasli iznosi uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni neto iznos prijevoza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dm: Nagrada u razini mjesečne plaće

Iz drogerije koja slovi na glasu kao jedna od najbolje plaćenih kako kod nas tako i u inozemstvu, poručuju:

"Kao i svake godine dm će povodom nadolazećih blagdana nagraditi djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u razini mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. dm uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo i za djecu djelatnika do 15 godina pripremili dar u iznosu od 132,73 eura eura, kažu u dm-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka: Božićnice se isplaćuju svake godine

Iz Podravke kažu da božićnicu isplaćuju svake godine.

"Zaposlenicima Podravke svake godine isplaćuje se božićnica u iznosu od 200 eura. Osim toga, zaposlenici imaju pravo i na dar za djecu koji iznosi 133 eura", potvrdili su za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Božićnice stižu omiškim umirovljenicima, ali ne svima! Kome blagdanska gozba, a kome skromnije ove godine?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo