OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN / Blizak susret na Jadranu s rijetkom vrstom morskog psa: 'Ovo je najstrože zaštićena vrsta, na rubu je opstanka!'

Image
Foto: Foto: Društvo za podvodne sportove Zagreb

Vrsta je na rubu opstanka i nestao je gotovo svugdje na Sredozemlju pa čak i Atlantiku osim na Kanarima

25.8.2021.
22:50
Foto: Društvo za podvodne sportove Zagreb
VOYO logo

Društvo za podvodne sportove Zagreb na svojem se Facebook profilu pohvalilo kako je jedan njihov član u Rivanjskom kanalu kod otoka Ugljana imao susret sa sklatom, rijetkim primjerkom morskog psa.

"Donosimo do sada jedine ikad snimljene podvodne fotografije najstrože zaštićene vrste morskog psa Sklata squatina u Jadranu. Do sada su jedini dokazi postojanja ove veze bili ulovi u mrežama, a naš član ( koji želi ostati anoniman) fotografirao je Sklata na zaronu u Rivanjskom kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestali su gotovo svugdje na Sredozemlju

Vrsta je na rubu opstanka i nestao je gotovo svugdje na Sredozemlju pa čak i Atlantiku osim na Kanarima i to na određenom mjestu koje je pod najstrožom zaštitom te gdje 3 milijuna ronilaca godišnje dolazi samo da bi vidjeli njega.

Fotografije nisu nešto ali kad ugledate takvu životinju kvaliteta fotke za zadnje na šta mislite!", napisali su iz Društva za podvodne sportove Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo