PRIPREMITE SE / Velika prognoza za produženi uskršnji vikend: Očekujte promjenu vremena, otkrivamo i kada stiže

Vrijeme će se pogoršati već potkraj Velikog petka, a na Uskrs će na obali zapuhati olujna bura, dok će početkom sljedećeg tjedna biti hladnije

15.4.2022.
9:43
VOYO logo

Nakon nekoliko dana sunčanog i toplog vremena sa sjeverozapada u naše krajeve pristiže oslabljena hladna fronta koja će u noći na subotu zahvatiti naše krajeve i donijeti zahladnjenje. Bit će i oborina, ali ne u prevelikim količinama, no dojam hladnoće pojačavat će jak vjetar.

Pogoršanje potkraj petka

Tijekom petka prijepodne ostat će sunčano i toplo, no zato će poslijepodne i navečer u središnje i sjeverozapadne predjele Hrvatske stići naoblačenje koje bi moglo donijeti i pokoji pljusak, napose uz granicu sa Slovenijom, gdje će biti i grmljavine te jakog vjetra. U Slavoniju će oblaci stići tek potkraj dana nošeni umjerenim sjevernim vjetrom. Temperatura na kopnu će se do pogoršanja kretati oko 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽE PROMJENA /

Kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs? Meteorologinja upozorava: 'Dolazi nam hladan zrak sa sjevera'

Image
STIŽE PROMJENA /

Kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs? Meteorologinja upozorava: 'Dolazi nam hladan zrak sa sjevera'

"U Dalmaciji samo umjerena naoblaka, ponovno ona visoka koja ne kvari odviše dojam sunčanog vremena. Vjetar uglavnom slab s mora, rijetko gdje umjeren. Temperatura oko 22 stupnja, malo više u zaobalju. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ali će sve više oblaka biti u Gorskom kotaru gdje potkraj dana može lokalno pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab sjeverozapadni, tek kasno navečer kreće bura. Ostaje ugodno toplo", prognozirao je meteorolog RTL-a Dorian Ribarić.

Sljedeći tjedan svježije

Subota će u unutrašnjosti biti uglavnom suha i samo djelomice sunčana. Temperatura će pasti, a hladnije će biti i u nedjelju te ponedjeljak. Ponegdje, mahom u kotlinama bi početkom sljedećeg tjedna moglo biti i mraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će biti nešto oblaka tijekom subote, a zatim pretežno sunčano, ali svježije. Uskrs će na moru obilježiti jaka i olujna, ponegdje čak i orkanska bura, koja će se smiriti tek sredinom sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo