Bjesni magarac ugrizao djevojčicu i njenog brata

Magarac zaražen bjesnoćom ugrizao je maloljetnu djevojčicu za potkoljenicu, a njezina brata, koji ju pokušao spasiti, za ruku!

30.5.2011.
15:21
VOYO logo

Obitelj napadnute djevojčice bavi se uzgojem ovaca, a ona se prije nekoliko dana, kao i obično, igrala u ograđenom prostoru u kojem je bio magarac. U jednom trenutku životinja je djevojčicu ugrizla za nogu i nije ju htjela pustiti. Srećom, sve je vidio susjed koji je dotrčao u pomoć i uspio spasiti djevojčicu. Prilikom spašavanja djevojčice, magarac je ugrizao i njezinog brata za ruku, piše Podravski list.

Tri osobe koje su bile doticaju sa slinom magarca primile su zaštitno cjepivo i dozu imunoglobulina koji ima trenutno djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nismo bili sigurni da se radi o životinji zaraženoj bjesnoćom, nismo htjeli riskirati i odmah smo ih sve propisno zaštitili jer nije uobičajeno da se magarac ponaša agresivno, pogotovo kad se radi o kućnom ljubimcu. Životinja je, nažalost, odmah nakon događaja eutanazirana od strane nadležne veterinarske službe, a glava je poslana na analizu u Veterinarski zavod u Križevcima gdje je stigao nalaz s potvrdom sumnje u zaraženost bjesnoćom što je dokaz da smo postupili ispravno", rekao je dr. Darko Radiček iz Zavoda za javno zdravstvo.

Magarac koji je ugrizao djevojčicu najvjerojatnije se zarazio bjesnoćom nakon ugriza lisice koja je lako mogla ući u prostor u kojem se on nalazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201005240730006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo