TRENUTNO SJEDI U ĆELIJI / Bjelovarskog profesora DORH istražuje zbog pedofilije, a u školi nije dobio ni otkaz ni stegovnu mjeru

Ako se do jeseni protiv njega ne podigne kaznena prijava, profesor bi se mogao vratiti u školu

31.7.2022.
21:42
VOYO logo

Profesor u jednoj školi u Bjelovaru, trenutno sjedi u zatvorskoj ćeliji.

Početkom srpnja je priveden u istražni zatvor zbog sumnje na pedofiliju, a RTL Danas je u razgovoru s glasnogovornicom Županijskog suda u Bjelovaru, doznao kako je tamo zbog straha od ponavljanja kaznenog djela, ali i zbog straha od utjecaja na svjedoke. Međutim iz ŽDO-a danas se nitko nije oglasio. Prema nekim nagađanjima, sutra bi trebali obznaniti što će se točno događati dalje i koja su točno kaznena djela zbog kojih profesora istražuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro bi trebao biti na slobodi, a otkaz ni bilo kakvu stegovnu mjeru nije dobio pa bi se na jesen, ako se do tada ne podigne kaznena prijava, mogao vratiti u školu, piše RTL.

Image
ARMAGEDON U SRBIJI /

U spektakularnoj akciji uhićeno 12 pedofila; Dijelili su snimke djece: 'Taj ološ i ljudski otpad će biti poslan na robiju'

Image
ARMAGEDON U SRBIJI /

U spektakularnoj akciji uhićeno 12 pedofila; Dijelili su snimke djece: 'Taj ološ i ljudski otpad će biti poslan na robiju'

Prema neslužbenim informacijama, u profesorovu računalu i mobilnom uređaju pronađene su brojne fotografije maloljetnika. Prema odgovoru Županijskog državnog odvjetništva lokalnom mediju, stvar je još gora. Istražuje se, kako navodno tvrde, zbog teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijel Bjelovar je zgrožen ovim slučajem

Ravnateljica nije smjela odavati previše detalja o slučaju, a škola je trenutno zatvorena. Župan Danijel Marušić je zgrožen ovih slučajem te je izjavio kako pruža punu podršku nadležnim institucijama u otkrivanju ovakvih zlodjela.

Profesor za sada nema dosje jer pravomoćna optužnica nije podignuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako školska ustanova sazna da je protiv osobe pokrenut i vodi se kazneni postupak udaljit će osobu od obavljanja posla do obustave kaznenog postupka uz pravo na naknadu u visini dvije trećine plaće", rekli su iz resornog ministarstva.

"Ono što škola treba napraviti kao prvi korak je uručiti izvanredni otkaz pogotovo ukoliko optužnica bude podignuta. Po saznanjima koje mi imamo biti će u sljedećih nekoliko dana", objasnila je Anita Papa, predsjednica udruge Lavica, koja pomaže žrtvama pedofilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo