BJELOVARSKA DIGITALIZACIJA IDE KORAK DALJE: / Nema više skrivanja novca namijenjenog sportu, sve će nadgledati ova aplikacija

Image
Foto: Pixsell
6.3.2020.
13:49
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je prošle godine bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak odlučio skresati gradske troškove i prirez te digitalizirati 80 poslovnih procesa, danas je odlučio predstaviti model digitaliziranog financiranja sportskih aktivnosti u gradu. Zajedno s glavnim tajnikom Sportske zajednice Bjelovara Alenom Kiđementom i direktorom tvrtke Fortis Labor Lorenzom Gašparićem predstavio je aplikaciju SOM Sport kojom će pratiti pravdanje namjenskih sredstava u sportu, javlja N1.

"U posljednjih par godina smo transparentnost sportskoj zajednici digli na novu razinu i uveli red, a ovom aplikacijom smo dodatno podigli razinu transparentnosti, ali pojednostavili i ubrzali procese između Grada Bjelovara, sportske zajednice Bjelovara i sportskih klubova. Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljnji razvoj i procese u gradu", rekao je Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIJENJENA VLADO, POGLEDAJ OVO: /

Bjelovarski gradonačelnik smanjio prirez za 6 posto, danas je objavio - u blagajnu se ulilo više novca nego kad je bio viši

Image
CIJENJENA VLADO, POGLEDAJ OVO: /

Bjelovarski gradonačelnik smanjio prirez za 6 posto, danas je objavio - u blagajnu se ulilo više novca nego kad je bio viši

Digitalizacija sportske birokracije

Tajnik sportske zajednice Alen Kiđement istaknuo je kako će aplikacija pojednostaviti i ubrzati rad trenera u klubovima koji sada ubiru novac od članarina. Tako je posao od dva tjedna svedenu nekoliko klikova. Uz to, ovom akvizicijom se potiče korištenja domaćih proizvoda, jer je aplikacija SOM Sport razvijena u Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru. Uz to, radi se o nedovršenoj aplikaciji, koja će se moći stalno nadograđivati, što omogućuje stvaranje dosad nepostojećih usluga.

"Zato će nam biti iznimno važne povratne informacije sa terena i prijedlozi trenera, tajnika i ostalih sportskih djelatnika, kao i djelatnika u Gradskim upravama. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduće godine budu provedeni i natječaji i da se cijela sportska birokracija potpuno digitalizira", rekao je Gašparić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale sektore čeka isto

Gradonačelnik Hrebak je najavio da će uskoro po istom principu započeti praćenje financiranja kulturnog, vatrogasnog i drugih sektora koji se financiraju kroz javne pozive i projekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo