iskazao joj zahvalnost / Bjegunac iz šibenskog zatvora se predao novinarki: 'Molim vas, dopratite me do ulaznih vrata'

Image
Foto: Thinkstock.com

Nanut je od sredine prosinca bio u bijegu iz šibenskog zatvora, gdje je izdržavao petogodišnje kazne. Najviše je bio zahvalan jer novinarka nije 'senzacionalistički napumpala priču kao njeni kolege'

15.3.2016.
8:03
Thinkstock.com
VOYO logo

"Ja sam Giovanni Nanut i želim se, u vašoj pratnji, vratiti u zatvor. Molim vas, otpratite me do ulaznih vrata Okružnog zatvora u Šibeniku jer ste novinarka koja je, nakon mog bijega iz bolnice, objektivno izvijestila javnost o tome."

Riječi su to kojom se 27-godišnji Giovanni Nanut obratio novinarki Slobodne Dalmacije na ulici, iskazujući tako svoju zahvalnost što je o njegovom slučaju izvještavala objektivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nanut je od sredine prosinca bio u bijegu iz šibenskog zatvora, gdje se zbog niza krađa nalazio na izdržavanju petogodišnje kazne. Najviše je bio zahvalan jer novinarka nije, kako se izrazio, 'senzacionalistički napumpala priču kao njeni kolege'.

"Niste u tu priču uvukli moje roditelje i obitelj, niste me prikazali opasnim kriminalcem i senzacionalistički napumpali stvar, što su napravili brojni vaši kolege iz drugih medija. Osim toga, ne želim da itko zbog mog povratka profitira, da sebi pripiše zasluge koje nema, ni policajci ni sudstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćam se svjesno i bez ičijeg nagovora u nadi da ću dokazati svoju nevinost. Polažem veliku nadu u novu vlast i pravosuđe pred kojim ću se, dostupnim sredstvima, boriti za obnovu postupka. Valjda će biti uočeni svi propusti šibenskog suda, a vas molim da svjedočite tome iz prve ruke i napišete što se stvarno dogodilo", rekao je bjegunac novinarki Slobodne Dalmacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike