'BIZNIS NASTAVLJAMO': / Jozo Brkić preko 42 tvrtke zakupio 41 lokal Grada Zagreba, Bandić mu je sada vratio dva oduzeta i dao još tri

Image
Foto: Pixsell

Jozo Brkić je preko nekih od svoje 42 tvrtke od države i Grada Zagreba zakupio 41 lokal, iz nekih ga je Bandić 'izbacio' zbog nepodmirivanja duga, da bi mu nedavno vratio dva te dao nova tri lokala

22.7.2019.
8:54
Pixsell
VOYO logo

USKOK-ova istraga o dodjeli poslovnih prostora u Zagrebu nije zaustavila suradnju Milana Bandića i Joze Brkića, brata potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića. Dapače, ta se suradnja intenzivirala. Naime, u zadnjih godinu i pol Brkić stariji je preko nekih od svoje 42 tvrtke zakupio čak 41 lokal u vlasništvu Grada Zagreba i države, piše 24 sata. U međuvremenu je morao vratiti ili je država raskinula s njim čak 15 od 25 ugovora zbog neplaćanja najamnine, a zapriječeno mu je i javljanje na nove natječaje, sve dok ne podmiri dug.

Image
BANDIĆ IZBACIO BRKIĆEVA BRATA IZ GRADSKOG PROSTORA, JOZO U ŠOKU: /

'Nisam toliko dužan!'

Image
BANDIĆ IZBACIO BRKIĆEVA BRATA IZ GRADSKOG PROSTORA, JOZO U ŠOKU: /

'Nisam toliko dužan!'

Podmirio dio dugovanja

Iako je Gradu vratio neke prostore, a iz triju je izbačen zbog neplaćanja najamnine i zbog toga što ih nije stavio u funkciju, Bandić mu i dalje daje gradske prostore u najam. Vratio mu je dva već oduzeta prostora, a Brkićeve tvrtke su zakupile nova tri lokala u centru grada. Bandić je nedavno potpisao dva zaključka kojima vraća Brkiću lokale u Paromlinskoj, na ulazu u Importanne centar, te jedan u Ilici 36. Na toj je adresi i jedan prostor veći od 50 kvadrata koji je Bandić oduzeo Brkiću zbog duga od više od 43.000 kuna za zakupninu i komunalije. Za vraćene se prostore navodi kako su sva dugovanja podmirena, tako da se ugovori neće raskidati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvaranje navedenog lokala je u narednim danima. Biznis nastavljamo", odgovorio je Jozo Brkić na upit 24 sata o lokalu u Paromlinskoj za koji je podmirio više od 20.000 kuna duga i koji je prema zaključku ugovora "u potpunosti uređen i priveden ugovorenoj namjeni". Ta je namjena restoran brze hrane, no čak ni nakon izdavanja ugovora objekt, koji se zove "Brzi", još nije otvoren. Štoviše, u takvom je stanju gotovo dvije godine, otkad ga je Brkić zakupio za 6125 kuna na mjesec.

Lokali zatvoreni ili zjape prazni

Da se "biznis" nastavlja jasno je i iz triju ugovora koje je odobrio Bandić. Nakon provedenih natječaja, Brkićeve tvrtke su zakupile i lokale pored "Brzog" od 44,6 i 27 kvadrata, po cijeni od 22.000 kuna bez PDV-a mjesečno. Brkić je izdao zadužnice od čak 350.000 kuna, što je bilo jedno od jamstava pokrića. Ako ne bude plaćao zakup, Grad će ga odmah moći ovršiti. No, tvrtka u kojoj je Brkić suvlasnik zakupila je i skladišni prostor od 38 kvadrata u Teslinoj ulici za 1100 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i dalje je nepoznanica koliki su Brkićevi dugovi prema državi i Gradu. Ne zna se ni je li dosad vraćeni dio duga naplaćen iz jamstava. Iz Grada nisu voljni javno objaviti te podatke zbog, kako navode, USKOK-ove istrage. Tvrtka "Državne nekretnine" odgovorila je kako je Brkić vratio sedam prostora, a za osam su oni raskinuli ugovor. Kažu da je jedan od njih raskinut zbog nezakonitog davanja u podnajam. Od države je Brkiću ostalo 10 prostora, od kojih je sedam prazno, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo