košta 27 eura... / Bizaran razlog? Šef popularnog dućana dobio izvanredan otkaz jer je kolegici poklonio lutku Minnie...

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Profimedia

Iz lanca su rekli da je kamerama utvrđeno da je njihov zaposlenik iz prodajnog prostora uzeo Disneyjevu plišanu Minnie lutku koja stoji oko 27 eura te ju ponio prema uredu

20.1.2024.
13:30
Emica Elvedji/PIXSELL/Profimedia
VOYO logo

Voditelj popularnog trgovačkog lanca na području Zagreba dobio je izvanredan otkaz zbog rođendanskog dara kolegici.

Ovim bizarnim slučajem bavio se sud jer je šef odlučio tužiti trgovinu smatrajući otkaz neopravdanim. No, sutkinja je ovaj tjedan odbila njegovu tužbu, potvrdila otkaz te mu naložila da dućanu plati 3125 eura troškova parničnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac kaže kako je u veljači oko 21 sat u dućanu kupio rođendanski dar za kolegicu, i to pjenušac Freixenet i Ferrero Rocher, piše Danica.

Image
OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME! /

Treća nedjelja u godini, nova 'muka' za mnoge. Donosimo detaljan popis trgovina i shopping centara koji (ne)rade

Image
OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME! /

Treća nedjelja u godini, nova 'muka' za mnoge. Donosimo detaljan popis trgovina i shopping centara koji (ne)rade

"Prolazeći kroz prodajni prostor uočio sam i plišanu lutku Minnie te ju neplanirano ponio u ured kako bih dekorirao rođendanski poklon. Nisam je ukrao, već stavio kao ukras, odnosno dekoraciju, da drži poklon što se vidi i iz natpisa, odnosno poruke koju sam ostavio 'Sestro je l' misliš ti ovo otvoriti'. A to se odnosilo upravo na ono što sam poklonio kolegici, pjenušac i bombonijeru. Ti su artikli označeni naljepnicom 'plaćeno' pa sam mislio da će kolegica shvatiti da je lutka dekoracija, a ne poklon jer na njoj nije bilo naljepnice 'plaćeno', rekao je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica je voditeljica prodajnog centra pa su joj poznata pravila vezana za kupovanje artikala i njihovo označavanje, kao i protokol iznošenja artikala iz prodajnog mjesta. Osim toga, plišana lutka Minnie nije primjeren poklon za ženu u četrdesetim godinama. Plišane lutke isključivo se poklanjaju djeci ili djevojčicama znatno mlađe životne dobi. S obzirom na to, uopće nisam mogao pomisliti da bi kolegica odnijela plišanu lutku kući, već sam bio uvjeren da će ju vratiti u prodaju", branio se voditelj prodajnog centra.

Iz lanca su rekli da je kamerama utvrđeno da je njihov zaposlenik iz prodajnog prostora uzeo Disneyjevu plišanu Minnie lutku koja stoji oko 27 eura te ju ponio prema uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, otuđio je iz prodaje nešto što nije smio, bez da je platio, te lutku ostavio u uredu voditeljice kojoj je sljedeći dan bio rođendan. Artikl koji je otuđio iz prodajnog prostora i neovlašteno, bez plaćanja, odnio u ured te poklonio kolegici nikad nije plaćen. Voditeljica našeg prodajnog centra potvrdila je internoj reviziji da je od dotičnog na poklon dobila artikl Disney pliš Minnie i odnijela ga kući te da se isti i dalje nalazi kod nje", ističu u trgovini.

Dotični je u to vrijeme bio zaposlen na radnom mjestu voditelja prodajnog centra na području Zagreba i bio je odgovoran za rad prodajnog centra te robu u prodavaonici. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos na prvu (ne)radnu nedjelju. Pred shopping centrom ogromne gužve, trgovine pune, a mjesta nema ni u kafićima

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo