BIVŠI ŠEF JANAFA IMAO JE ČETIRI TVRTKE I NITI JEDNOG ZAPOSLENOG: / Poznato kako su poslovale, a i tko je sve dolazio u 'Klub'

Image
Foto: Pixsell

A kako je izgledao famozni 'Klub'? Prema svjedočenjima, to je mali prostor u kojem su se družili, kartali, jeli pili...

25.9.2020.
10:07
Pixsell
VOYO logo

Bivši šef Janafa Dragan Kovačević u svojoj imovinskoj kartici prijavio je vlasništvo, odnosno suvlasništvo nad dvije tvrtke. Riječ je o Finkoru, čiji je 100-postotni vlasnik, ali navodi da je upravljačka prava prenio na odvjetnički ured Šoštarić. Kovačević je naveo i da je suvlasnik pet posto tvrtke Rašeljke iz Novske, a svoja upravljačka prava iz te tvrtke također je prebacio na odvjetnički ured Šoštarić, piše Večernji list.

No, ima još toga. Kovačević je vlasnik i tvrtke Centar ekonomskog razvoja – CER, koja je zajedno s njim navedena kao osnivač tvrtke Finkor. Vlasništvo nad CER-om pak nije naveo u svojoj imovinskoj kartici. Kao direktorica obiju tvrtki navodi se Ivana Širić. Finkor je pak osnivač tvrtki Glob Fi i Eko-Glob u kojima je također direktorica Ivana Šerić, a registrirane su u Slovenskoj 9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Finkor je registriran za djelatnost nespecijalizirana trgovina na veliko. Tvrtka je lani ostvarila ukupan godišnji prihod u iznosu od 301.099 kuna te neto dobit od 137.600 kuna. Glob Fi bavi se računalnim programiranjem i lani je imao 35.000 kuna prihoda te 31.000 kuna dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ONI POSJEDUJU DRŽAVU: /

Grobnica u Aleji velikana skriva mračnu simboliku i pokazni je primjer funkcioniranja zarobljene Hrvatske

Image
ONI POSJEDUJU DRŽAVU: /

Grobnica u Aleji velikana skriva mračnu simboliku i pokazni je primjer funkcioniranja zarobljene Hrvatske

Eko-glob je pak registriran za skupljanje neopasnog otpada, a lani je imao 49.000 kuna prihoda i 21.000 kuna dobiti. CER je pak lani uprihodovao 128.000 kuna i imao neto dobit od 72.000 kuna. Ni u jednoj od ovih tvrtki koje se povezuju s Kovačevićem nema zaposlenih. Kovačević u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio ni da je član, pa ni predsjednik udruge HR+.

U "Klub" su dolazili mnogi koji "nešto znače"

A kako je izgledao famozni "Klub"? Prema svjedočenjima, to je mali prostor u kojem su se družili, kartali, jeli pili... U taj klub je, kako sumnjaju istražitelji, Krešo Petek donio Kovačeviću mito od 1,96 milijuna kuna, na Martinje prošle godine. A baš taj dan je u Slovenskoj 9 bio i suprug bivše predsjednice RH Jakov Kitarović. Prema vlastitim priznanjima, u Kovačevićev klub su zalazili i aktualni predsjednik RH Zoran Milanović, bivši predsjednik Stjepan Mesić, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, Radimir Čačić kao i neki bivši i sadašnji ministri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je slovio i kao okupljalište Slavonaca pa je u njega, priznao je, dolazio i ministar Josip Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo