maksimalna euforija /

Bivši reprezentativci otkrivaju kako se uoči polufinala osjećaju Kauboji: 'Čini ti se kao da ni ne trebaš zagrijavanje'

Nema toga što nas Hrvate može tako ujediniti kao sport. I zato hrvatsko srce danas kuca k'o jedno za naše Kauboje! Kako se osjećaju i čime podižu atmosferu u timu? Odgovore smo potražili kod iskusnih rukometnih veterana

27.1.2017.
18:10
VOYO logo

Naši Kauboji večeras imaju opaki spoj sa sudbinom. Biti ili ne biti, idemo li u finale svjetskog rukometnog prvenstva?

Strpljivost i psihička mirnoća večeras ih mogu spasiti. Sve o tome znaju bivši hrvatski reprezentativci Mirza Džomba i Goran Šprem, koji su i sami iskusili suze, znoj i ponos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči večerašnje utakmice s Norveškom dali smo im da pogledaju najtrenutke protekloga tjedna. 

Večerašnja utakmica, slažu se, puno će ovisiti o mladim nadama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stepančić ili Mandalinić bi mogli odlučiti. Ili Mamić. Treba nam još jedan Mamić. Igraju kao momčad cijelo vrijeme", smatra Džomba. 

"I Cindrić na kraju, koji je s 22, 23 godine uzeo zadnja dva šuta, ušao u fintu, u faul. Igrači koji cijeli život igraju na ovom nivou ne žele preuzeti odgovornost u tom trenutku. A njih dvojica koji su neiskusni, koji su inovacija u reprezentaciji su preuzeli na sebe utakmicu koja se lomila", dodaje Šprem.

Lomili su se i oni sami prije svake utakmice. 

"Ne biste vjerovali koliko su nam važni rituali recimo da, prvo obučeš lijevu čarapu i lijevu tenisicu. Da ne staneš ni na jednu liniju kad ulaziš na teren. Kako se zagrijavaš, tko je prvi ušao u autobus, tko je zadnji izašao, gdje je si stavio torbu. Toliko je važnih stvari na koje svaki od nas obraća nevjerojatno puno nepotrebne pažnje, ali nama je jako bitno", otkriva bivši reprezentativac Šprem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda se i večeras ponove scene od utorka i pobjede nad Španjolskom!

"Joj, to je veliko pražnjenje, emotivno. Netko plače, netko se smije, netko razbija, netko ne može pričati, netko blokira. Svatko to nosi u sebi na svoj način", otkriva Džomba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dug je put iza njih. Mnoštvo teških i lijepih trenutaka. Večeras se igra polufinale. Važno polufinale.

"Kad dođeš već do tog polufinala, ti se doslovno osjećaš kao da te bus pogodio na semaforu. Bitno je uvijek bilo zagrijati se. Sjećam se polufinala, finala - mi izlazimo na teren, ono, ne možeš se više preznojiti. Imaš osjećaj kao da nemaš znoja u sebi i da se ne možeš zagrijati", prisjeća se Džomba. 

Kucat će večeras hrvatska srca. Snažno i jako!

"Dečki, želimo vam svu sreću večeras. Tako blizu ste kraja, nadamo se da ćete imati snage, hrabrosti, pameti, koncentracije da to završite za nas već nakon ovog četvrtfinala ste pobjednici. Sve što napravite je veliki plus, ali tu ste - u polufinalu ste. Tako vam malo treba do medalje. Sretno!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo