KAMERE SVE SNIMILE / Bivši ravnatelj splitske poliklinike ogrebao i išarao automobile kolegama: 'Bio sam izdan i pun gorčine'

Image
Foto: Twitter

Čitav incident je zabilježen na kameri te je videosnimka nadzornog sustava Stomatološke poliklinike jedan od dokaza u suđenju. Također, Ćurić je priznao počinjenje kaznenog djela, navedeno je u obrazloženju optužnice

24.8.2023.
8:57
Twitter
VOYO logo

Protiv bivšeg ravnatelja Stomatološke poliklinike u Splitu Ante Ćurića podignuta je optužnica koja ga tereti da je oštetio osobne automobile u vlasništvu svojih kolega.

Naime, Ćorić se tereti da je sprejom zlatne i srebrne boje išarao te oštrim predmetom izgrebao automobile Svjetlane Stazić, tadašnje šefice računovodstva poliklinike, Ivana Kovačića, bivšega gradonačelnika Omiša, i Joška Badrova, tadašnjeg šefa Stručnog vijeća i kirurgije, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao krivnju

Automobile je više puta izgrebao te ostavio strugotine od 15 do 20 centimetara, također je jednom automobilu nasilno otvorio i iskrivio skrivio poklopac rezervoara goriva. Time je počinio štetu koja je procijenjena na oko 2900 eura.

Tužiteljstvo za bivšeg ravnatelja bolnice traži kaznu od devet mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, ali i nadoknadu štete koju je uzrokovao kolegama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUKOB S TORCIDOM /

Među uhićenim Hrvatima u Grčkoj i jedan dobro poznat našoj policiji: Prije par tjedana optužen za sudjelovanje u brutalnoj tučnjavi u Zagrebu

Image
SUKOB S TORCIDOM /

Među uhićenim Hrvatima u Grčkoj i jedan dobro poznat našoj policiji: Prije par tjedana optužen za sudjelovanje u brutalnoj tučnjavi u Zagrebu

Čitav incident je zabilježen na kameri te je videosnimka nadzornog sustava Stomatološke poliklinike jedan od dokaza u suđenju. Također, Ćurić je priznao počinjenje kaznenog djela, navedeno je u obrazloženju optužnice.

“Nakon sjednice koju smo imali, nisam mogao doći k sebi od takvog izdajničkog ponašanja od strane ljudi. Nakon tih svih problema koji su se događali u ustanovi, gdje su to ljudi koji su bili moji najbliži suradnici, bio sam naprosto šokiran da netko može tako postupati“, rekao je Ćurić policiji te dodaje da se osjećao izdanim i 'punim gorčine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I onda, kad sam se spustio, bio je nekakav bezbojni sprej u poliklinici i "prošao sam", ali tog spreja danas više niti nema. U tom momentu, baš s gorčinom i osjećajem prijevare, naprosto sam reagirao impulzivno i žao mi je“, rekao je između ostaloga Ćurić.

POGLEDAJTE VIDEO: Pitali smo ChatGPT koje su najbolje strane i domeće pjesme svih vremena, a onda objašnjenje potražili od ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravilnosti u radu poliklinke

Na sjednici Upravnog vijeća Stomatološke poliklinike u ljeto 2022. godine Svjetlana Stazić je upozorila da se u poliklinici naplaćuju usluge koje nigdje nisu zavedene. O sumnjama u nepravilnosti u radu poliklinike je javno progovorio i Ivan Kovačić. U listopadu te godine Ante Ćurić je tvrdio za medije kako je sve pokrenuto kako bi se spriječio njegov reizbor. Nakon isteka njegova mandata Svjetlana Stazić je imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja Poliklinike.

Ona je postavila nadzorne kamere te nakon što su oštećena vozila podnijela i kaznenu prijavu. Troje djelatnika poliklinike ispitano je u travnju, svibnju i lipnju 2023. godine, a osim njihovih iskaza među dokaznim materijalom je i fotodokumentacija koja prikazuje oštećenja na njihovim vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su priložene ponude sa specifikacijom štete na vozilima. Najviše je procijenjen iznos štete od 1500 eura na BMW-u Ivana Kovačića, zatim 827 eura na Audiju Joze Badrova. Svjetlani Stazić je priznato 553 eura štete na Peugeotu, a kako je ona tražila viši iznos, razliku može tražiti u imovinskopravnom zahtjevu.

Na kraju je u optužnici navedeno kako je predložena uvjetna kazna jer optuženi Ćurić nije otprije ni prekršajno ni kazneno osuđivan. Također je zatraženo da optuženik, osim naknade štete, plati i troškove postupka od 260 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo