vrhunska kirurgija u gospiću / Bivši ministar ne staje! Operirao tumor od 20 kg, a sad u Gospiću izveo prvu laparoskopsku operaciju karcinoma maternice

Image

Riječ je o radikalnoj, velikoj operaciji, trajala je tri sata. Pacijentica je vjerovala da mi to možemo izvesti u našoj bolnici. Nije htjela ići u Zagreb. Sve je proteklo odlično, nakon dva dana puštena je kući, kazao nam je ginekolog Darko Milinović

22.11.2023.
13:19
VOYO logo

U gospićkoj bolnici radi se punom parom. Nakon što su prije nekoliko mjeseci operirali tumor od 20 kilograma, lički medicinari sada su napravili prvu laparoskopsku operaciju karcinoma maternice s odstranjivanjem limfnih čvorova. Dosad se to nikad u OB Gospić nije radilo, a ekipa predvođena bivšim ministrom zdravstva, ginekologom Darkom Milinovićem ponosna je što operacija odlično prošla, te što i dalje uvode novitete u liječenju.

Pacijentica ( 53), nije izabrala ići u veće bolničke centre već je odlučila to napraviti u Gospiću. To je, kaže nam dr. Milinović, velika stvar i dokaz da se vrhunska kirurgija može raditi i u malim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa je vjerovala da mi to možemo izvesti u našoj bolnici. Nije htjela ići u Zagreb već se htjela u Gospiću operirati iako je imala mogućnost operaciju obaviti i u većim bolničkim centrima. Operirali smo je u ponedjeljak, oko podne smo bili gotovi, a operacija je trajala tri sata. Riječ je o radikalnoj, velikoj operaciji. U pomoć mi je došao kolega Luka Matak iz zadarske bolnice. Pacijentica je nakon nepuna dva dana već išla kući", kazao nam je Darko Milinović.

Image
sad je dobro, otišla je kući /

Ovo je tumor težak 20 kg. Operirao ga bivši ministar Milinović: 'Gospođa je mislila da se deblja'

Image
sad je dobro, otišla je kući /

Ovo je tumor težak 20 kg. Operirao ga bivši ministar Milinović: 'Gospođa je mislila da se deblja'

Podsjetio je kako su u Gospićkoj bolnici uveli V NOTES operaciju ( nova vrsta minimalno invazivne kirurgije) i to prvi u Hrvatskoj nakon Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvu je napravio kolega Matas, a onda smo moja ekipa i ja to napravili", istaknuo je ponosni Milinović te dodao kako su ovom operacijom, i svim ostalim što čine, još jednom dokazali da se i u uvjetno rečeno malim bolnicama postižu visoki standardni u liječenju.

Zahvalio je cijelom svom timu koji je sudjelovao u operaciji: Tim su uz njega sačinjavali dr Luka Matak, anesteziolog dr. Marinković, instrumentarke Ž.Stilinović, A.Ratković, J.Devčić, I.Lenić, anesteziološki tehničar T. Špoljarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je odradili vrhunski posao Milinović se pohvalio na Facebooku i zahvalio svojoj ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Lički liječnici pacijentici izvadili tumor od 20 kg! Liječnik: 'Danas je sretna sa svojom obitelji'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo