BIVŠA UČENICA DAROVALA SVOJOJ ŠKOLI 75.000 KUNA: / Podijelit će se najboljim učenicima za učenje stranih jezika

Image
Foto: RTL / Screenshot

Umirovljena profesorica i bivša učenica varaždinske Prve gimnazije donirala je školi 75 tisuća kuna za stipendiranje učenika koji žele neučiti jezike

6.2.2019.
7:58
RTL / Screenshot
VOYO logo

Bivša učenica poklonila je svojoj školi, varaždinskoj Prvoj gimnaziji, 75 tisuća kuna. Kako piše RTL, donatorica je profesorica stranih jezika u mirovini, Dunja Brezjak, koja živi u Mariboru, a novac je namijenjen za stipendiranje učenika koji žele naučiti jezike.

Prilika kakva se ne propušta

Petero najboljih učenika, od onih koji su se prijavili na natječaj varaždinske Prve gimnazije, tako će zahvaljujući Brezjak dobit novčanu nagradu. Dodjeljuju se stipendije od 15 tisuća kuna, dvije za engleski, dvije za slovenski i jedna za njemački jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedinstvena prilika koju smo dobili - stipendija od 15 tisuća kuna. Možemo proputovati, ali i naučiti jezik. Ovo je super prilika jer mi je majka Slovenka pa mogu poboljšati svoj slovenski", rekao je učenik Prve gimnazije u Varaždinu, Marko Varga, koji se prijavio na natječaj.

"Kada nečija druga baka nepoznatom djetetu dade 15 tisuća kuna onda je to velika donacija i svi joj možemo biti zahvalni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva prilika se ne propušta, to treba zgrabiti iz prve, nadam se prolasku", rekao je učenik Prve gimnazije u Varaždinu, Robert Bačni koji se prijavio jer želi usavršiti engleski.

Naučila razlikovati dobro i zlo

Donatorica Brezjak prisjetila se svog školovanja u varaždinskoj gimnaziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mojim sjećanjem na moje školovanje u varaždinskoj gimnaziji koja mi je dala neprocjenjiv doprinos u razlikovanju dobra i zla. Između kiča i kvaliteta koje me je formiralo, to je bio moj dug toj školi", rekla je Brezjak za RTL.

Donirala isto toliko novaca muzeju i kazalištu

Velikodušna profesorica Brezjak donirala je isto toliko novaca i još dvjema institucijama, muzeju i narodnom kazalištu. "Jer sam unatoč tome što 45 godina živim u Mariboru ostala vezana za svoj grad", rekla je Brezjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo