ana komparić devčić / Bivša SDP-ovka prešla u Bandićev tabor: 'Želim vjerovati da je nevin'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ana Komparić Devčić u petak je poslala matičnoj organizaciji ispisnicu

15.12.2018.
8:18
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

SDP je ostao bez još jednog mandata u Saboru – riječka zastupnica Ana Komparić Devčić poslala je jučer svojoj matičnoj organizaciji u Rijeci ispisnicu, s pratećim pismom u kojem kaže da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

Kako je potvrdila Novom listu, svoj rad u Saboru nastavit će u klubu zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, gdje postaje 12. član tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radom u Saboru, iskustva u upravljanju najrazvijeni gradom u Hrvatskoj želim iskoristiti i u iniciranju razvoja grada u kojem sam rođena, u Rijeci, a koji zadnjih godina vidno za tim zaostaje", rekla je Komparić Devčić.

Na pitanje zašto se odlučila za klub Bandića kojeg prate brojne afere i jučer dopunjena optužnica Uskoka, ona kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vjerovati u nevinost Milana Bandića, kao što sam vjerovala u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kao i Vladimira Benca u aferi poslovni prostori", kazala je za naš list.

Jovanović: Odlazak SDP-ovaca Bandiću gadljiv je do bola

Sudionici zadnje ovogodišnje sjednice Glavnog odbora SDP-a s ogorčenjem su komentirali najnoviji odlazak iz stranke, prelazak dojučerašnje riječke SDP-ovke Ane Komparić Devčić u saborski Klub zastupnika stranke Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaranje nije skrivao Željko Jovanović, njezin kolega iz izborne jedinice.

 „Svi ovi koji odlaze iz SDP-a, da su imalo iskreni i da je njima socijaldemokracija ideal, osnovali bi neki klub koji bi mogli nazvati 'istinski socijaldemokrati', a ne odlaziti USKOK-ovim optuženicima i desničarima koji su uklonili Trg maršala Tita i koji spašavaju Plenkovićevu Vladu. Za mene je to do bola gadljivo i sramim se svojih kolega koji to rade“, rekao je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Nezadovoljstvo vodstvom SDP-a su puke isprike jer ni ja nisam zadovoljan vodstvom stranke, ali kao saborski zastupnik kojeg su izabrali građani 8. izborne jedinice s najvećim brojem preferencijalnih glasova moja je obveza da radim u interesu svih građana i da se kao istinski socijaldemokrat kroz SDP borim za bolji SDP, a time i socijaldemokraciju u Hrvatskoj. Sve te priče da ne mogu raditi u SDP-u su prazne priče i puki alibi za potpuno nemoralne poteze. Svi koji odlaze Milanu Bandiću, koji podržava Andreja Plenkovića, su prevarili svoje birače i može ih biti sram“, poručio je Jovanović.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Arsen Bauk smatra da je svaki komentar na odlaske iz SDP-a Bandiću je suvišan. No, dodaje da bi volio čuti od Zorana Milanovića po kojem je kriteriju sastavljao listu za Sabor kada ljudi koje je izabrao odlaze njegovom najljućem protivniku Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se Komparić Devčić tiče, ja se ne mogu sjetiti je li ijednom progovorila u Saboru“, kazao je Bauk.

Novinare je pitao: "Možete li vi?", a na njihovo "ne", uzvratio je: "Eto, to vam je odgovor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Glavnog odbora stranke Erik Fabijanić rekao je da Komparić Devčić ima toliki dug od članarine, da im je olakšala situaciju da je ne moraju brisati iz evidencije. „Njen odlazak ne vidim kao problem Davora Bernardića, nego samo kao njen problem, pa vidite u koji je klub otišla“, istaknuo je Fabijanić.

Članu Predsjedništva SDP-a Domagoju Hajdukoviću „žao je što je kolegica donijela takvu odluku“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Iznijela je svoje razloge, ali ja mislim da treba ostati u SDP-u, boriti se za socijaldemokraciju, za drugačiju Hrvatsku, no, svatko snosi odgovornost za svoje odluke“, rekao je Hajduković.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo