BIVŠA PJEVAČICA KOŠTALA BANDIĆEVA PULENA POSLA: / Patrik Šegota više nije voditelj gradskih groblja; 'Ima tu posla za DORH'

Image
Foto: Pixsell

Nakon afere s podnajmom kućica za prodaju svijeća i cvijeća na Mirogoju ostavku je na mjesto voditelja zagrebačkih Gradskih groblja dao Patrik Šegota

10.11.2020.
9:57
Pixsell
VOYO logo

Voditelj zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota podnio je ostavku na svoju dužnost, izvijestili su jutros iz Zagrebačkog holdinga. Epilog je to afere s kućicama za prodaju svijeća i cvijeća na Mirogoju, koja neodoljivo podsjeća na već viđene afere s adventskim kućicama.

Šegota je, naime, raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četirma lokacijama na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao svega četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke s istom cijenom mjesečnog najma - 3510 kuna, što je bilo svega 10 kuna više od drugog najboljeg ponuđača. Kućice su već bile postavljene, a naručene su preko posrednika i prije natječaja, iako su zakupci trebali sami odabrati od koga će kupiti kućice. Na kraju su četiri tvrtke koje su pobijedile na natječaju prepustile posao obrtu Velina design u vlasništvu bivše pjevačice Veline Oršolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BILO LJETO, BILA ZIMA, SVATKO SVOGA PAJDU IMA': /

Prodaja cvijeća na Mirogoju neodoljivo podsjeća na muljažu s adventskim kućicama

Image
'BILO LJETO, BILA ZIMA, SVATKO SVOGA PAJDU IMA': /

Prodaja cvijeća na Mirogoju neodoljivo podsjeća na muljažu s adventskim kućicama

Dugogodišnji prodavači cvijeća i svijeća na Mirogoju upozoravali su da je sve namješteno, a Šegota je tvrdio da je sklopljen izvrstan posao te da on nema ništa s podnajmom. Iako iz Grada Zagreba nisu odgovorili koje su točno nepravilnosti utvrđene tijekom tog natječaja, 24sata neslužbeno doznaje kako se u Šegotinom mandatu još dosta toga sumnjivog odvijalo na grobljima. "Ima tu posla za DORH", potvrdio je dobro upućeni sugovornik. Navodno je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vikao na Šegotu zbog afere te mu na kraju poručio da mora otići.

Patrik Šegota je svoj politički put započeo u HDZ-u, da bi potom prešao Bandiću. Brzo je napredovao u stranci, a voditeljem je postao u božićnom periodu 2018., na vrlo sličnom kratkotrajnom natječaju. Do sljedećeg natječaja, vršitelj dužnosti voditelja Gradskih groblja bit će Roko Gruja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo