BITKA PROTIV 'DREKIĆA': / Bandić pronašao način kako stati na kraj vlasnicima koji ne kupe izmet za svojim psima

Image
Foto: Screanshoot/RTL

'I to je Zagreb', ustvrdio je gradonačelnik Milan Bandić najavljujući građanima koji ne kupe izmet za svojim psima visoke novčane kazne.

2.8.2016.
8:14
Screanshoot/RTL
VOYO logo

"Navike koje su ljudi stekli da disciplinirano kupe drekiće od svojih pasa, imaju i vrećice kao što ja kupim za svojim Rudijem, zbog njih ovo ne bi trebalo, ali više od pola naših sugrađana, na žalost - i to je Zagreb - to ne čine", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te najavio akciju kojom će stati na kraj nekulturnim i neodgovornim sugrađanima.

One koji ostavljaju "drekiće" svojih pasa po ulicama i parkovima zagrebački gradonačelnik će novčano sankcionirati. A kako će ih pronaći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna i do 4 tisuće kuna!

Svi psi će, uz vlastiti čip, biti i u bazi podataka DNK. A upravo po analizi i utvrđivanju DNK u izmetu, koji će s ulice pokupiti komunalni redar, utvrdit će se tko je vlasnik psa te će se tom vlasniku naplatiti kazna. Sama analiza koštat će 600 kuna, ali vlasnik će platiti i do 4000.

Bandićevu ideju, koju je preuzeo prema uzoru na Tel Aviv, stručnjaci pozdravljaju. Samo su malo skeptični što se tiče čipiranja koje se provodi već punih šest godina, a još u bazi nije okupilo baš sve pse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi svoju ideju proveo u djelo, Bandić si je dao rok od dvije godine i nada se da će biti uspješan baš kao i u Tel Avivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo