ucjene na sastanku / Bitka oko računa od 78.000 kuna: 'Ucijenili su nas da će nam smanjiti iznos ako se maknemo od medija'

Image
Foto: RTL/Ilustracija

Gospođa Kovačević ispričala je za Vijesti.hr da su dobili prijetnje na sastanku u Folnegovićevoj radi istupanja u javnosti

2.4.2019.
17:15
RTL/Ilustracija
VOYO logo

Proteklog tjedna javnost je šokirala vijest o Zagrepčanki Maji-Nicole Kovačević koju je u sandučiću dočekao račun od gotovo 50 tisuća kuna, s dodatnih više od 25 tisuća kuna kamata i troškova. 

Situacija se naizgled krenula raspetljavati nakon što je RTL objavio priču, a kada je stigao i dugoočekivani odgovor opet, zapravo, nije bio konkretan. Iz Vodoopskrbe i odvodnje kazali su kako su oni odgovorni samo za javni dio sustava te da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije. Poručili su da su računi ispravni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Kovačević sastala se s predstavnicima Vodoopskrbe i odvodnje u Folnegovićevoj nakon čega je za za Vijesti.hr ispričala kako je tjekom tog sastankadobila prijetnje radi istupanja u javnosti.

"Na sastanku s direktorom VIO, ucijenili su nas da će nam umanjiti iznos za 50 posto ako se maknemo od medija. Nismo pristali na takve prijetnje", kazala je Maja-Nicole Kovačević za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli smo im da nećemo pristati na takve ucjene i da ćemo tek sad uključiti sve medije pa i sami nadzorni odbor", ispričala je gospođa Kovačević.

Podsjetimo, u zagrebačkoj ulici Prevoj u petom mjesecu 2018. godine pukla je cijev što su stanari te zgrade prijavili Vodoopskrbi. Ubrzo su im počeli stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25 tisuća kuna. Maji je stigao račun od 78 tisuća kuna i predovršni prijedlog za ovrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. odgovorili su za Vijesti.hr kako se realizacija mogućeg djelomičnog otpisa dugovanja nije dovodila u vezu odnosa stranaka s medijima.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na inicijativu Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. održan je sastanak kako bi se strankama u prisustvu nadležnih službi dostavile sve potrebne informacije i odgovori vezani uz nadležnost javnog isporučitelja vodnih usluga. Obzirom da djelatnost javne vodoopskrbe i odvodnje uključuje prava i obveze kako javnog isporučitelja tako i korisnika usluge, koje su definirane važećim zakonskim propisima i Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga, predstavnici Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. objasnili su kronologiju predmeta te nadležnost nad javnom vodoopskrbnom mrežom i internim instalacijama korisnika usluge.

 Realizacija mogućeg djelomičnog otpisa dugovanja, uslijed kvara na internim instalacijama korisnika, nije se dovodila u vezu odnosa stranaka s medijima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo