Bitka prijatelja Kosora za smjenu Vojkovića

24.1.2010.
22:57
VOYO logo

Sam predsjednik Uprave CO-a Hrvoje Vojković nije to želio komentirati tko mu "pakira" smjenu.

"Nemam komentara", kratko je kazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS-ovci Đurđa Adlešič i Ivan Čehok smatraju da je sukob Kosor – Vojković osobne prirode. Kažu da su njih dvojica nekada bili najbolji prijatelji te da su i kumski povezani.

Adlešič se nije se željela konkretno izjasniti što misli o Vojkovićevoj mogućoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su stogodišnji prijatelji i kumovi te stvarno ne znam što se događa. No, nitko nije nezamjenjiv ni pretplatnik na neku fotelju", izjavila je za Jutarnji list.

Čehok je bio konkretniji. Smatra da stranka nije ta koja bi trebala odlučivati o smjeni nekoga tko vodi državnu tvrtku. Uz to, ističe, ne vidi razloga zašto bi se smjenjivalo Vojkovića ako su rezultati kompanije koju vodi dobri, a ništa sporno u njegovu vođenju CO-a nije utvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što je u sukobu s predsjednikom stranke? Mislim da to nije pravi razlog za smjenu u državnoj firmi i mislim da odluku o tome ne bi trebala donositi stranka", rekao je Čehok.

Kosor ostaje pri svojoj tvrdi da ga je premijerka Kosor odlučila smijeniti, ali da je smjenu odgodio Sanaderov puč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po logici stvari već je Vojković trebao biti smijenjen", ponovio je Kosor, koji se očito ne protivi toj smjeni. No, to ne želi priznati, ali kaže da će biti jasan na Predsjedništvu stranke.

Spekulira se da bi smjena Hrvoja Vojkovića mogla bi dovesti do velikih podjela unutar HSLS-a, a postoje spekulacije po kojima bi mogao biti izbačen iz stranke. Zamjeraju mu se nepravilnosti u radu CO-a i zapošljavanje po prijateljskoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji će kum izvući deblji kraj, moglo bi biti poznato već u ponedjeljak navečer. Sjednica Predsjedništva HSLS-a zakazana je za 18 sati.

Prethodni članci:

arti-201001230108006 arti-201001210581006 arti-201001220642006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo