BITI ILI NE BITI: / Nećete vjerovati kako su jedne pokretne stepenice podijelile Bjelovarčane

Image
Foto: PIXSELL, Damir Špehar

Bjelovarčane proteklih dana zabavlja priča o postojanju pokretnih stepenica u nekadašnjoj Nami.

20.11.2015.
14:30
PIXSELL, Damir Špehar
VOYO logo

Pokretne stepenice u bjelovarskoj Nami glavna su tema među Bjelovarčanima koji potaknuti jednom pričom iz kafića žučno raspravljaju o njihovom postojanju. Bjelovarac Novi piše kako je glavni krivac za priču ugostitelj Bruno Periša koji je u jednom razgovoru prisjetio kako se na njima igrao dok je bio dijete. Tada ga je sugovornik uvjeravao da pokretnih stepenica u Nami nikad nije bilo pa je Periša odlučio ispitati svoje sugrađane sjećaju li se oni istog što i on. Oko polovice od 500-tinjak ljudi slagalo se s njim, no polovica ne. Bilo je tu i nekadašnjih djelatnika Name koji su također bili podijeljeni u mišljenjima.

"Sto teorija": Bile pa se potrgale i napravljene nakon požara

Prateći veliku raspravu koja se širila gradom, likalni list je krenuo u svoju istragu te u gradskom arhivu pronašao projektnu dokumentaciju Name u kojoj je vidljivo da su od podruma preko prizemlja do prvog kata vodile najobičnije, fiksne stepenice. Svjedočio im je o tome i Ivan Počta, koji je od 1969. do 1994. godine bio direktor Name.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zagovornici teorije, piše Bjelovarac Novi i dalje pokušavaju poreći ono neporecivo. Jedni kažu da su pokretne stepenice postavljene od prvog dana otkako je Nama započela s radom, ali da su radile samo nekoliko dana dok se nisu "potrgale", a drugi da su postavljene tek nakon požara u Nami, koji se dogodio nedugo nakon otvorenja.

Bjelovarac.hr/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo