VELIKE GLAZBENE PRIJEVARE / Biste li slušali Gagu da izgleda kao Susan Boyle?

Image

Prvo je prodala priču da je hermafrodit i to dokazivala snimkom nečega nalik penisu. Počela je navlačiti haljine od mesa, šešire od salate salate i slične bedastoće... Uz takav PR zaista nikog nije bilo briga što su joj pjesme samo trećerazredna imitacija Madonne.

12.11.2011.
10:19
VOYO logo

Htjeli ili ne, skoro svi će doznati koje je jelo Lady Gaga odlučila pretvoriti u odjevni predmet te koliko je krvi i pirotehnike iskorišteno na turnejama Marilyn Mansona i Rammsteina. Veliko je pitanje, međutim, koliko bi interesa izazvali kada bi izbacili sve „specijalne efekte“ i pozornost publike pokušali privući samo svojom glazbom.

Ovotjedni koncert Rammsteina bez ikakve dvojbe spada među najveće spektakle koji smo doživjeli u 2011. godini, no najmanje zasluga za to snose njihove pjesme, u većini slučajeva tek povremeno inspirirane kopije Ministryja, Laibacha, Sisters Of Mercy i Nine Inch Nails. Drugim riječima, scene u kojima su iznad Arene ispaljivali rakete ili po publici plovili čamcem još dugo će ostati urezane u sjećanje okupljenih, dok će u glazbenom smislu isto poći za rukom tek izvrsnoj „Amerika“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se njihovog „brata po efektima“ Marilyna Mansona tiče, njegov je pohod na svjetsku glazbenu scenu bio pomno pripreman i osmišljavan u danima kada je mladić po imenu Brian Warner za život zarađivao kao rock kritičar. Tada je, naime, shvatio da će pozornost publike i (pogotovo) medija mnogo lakše privući trikovima preuzetih iz trash horora 80-ih nego pisanjem pjesama. U karijeri je, da ne bude zabune, uz pomoć svog benda napisao nekoliko zaista vrlo solidnih stvari, no to mu, s obzirom na medijsku opsesiju skandalima zaista nije bilo ni potrebno.

Najveću glazbenu prijevaru, međutim, doživjeli smo pojavom Lady Gage. Nakon godina bezuspješnog pokušavanja, u kojima je odrađivala nezapažene uloge u TV-serijama i reality potragama za talentima, odlučila je sasvim promijeniti ploču. Prvo je tabloide zbunjivala tvrdnjama da je hermafrodit i iste dokazivala snimkom na kojoj joj je ispalo nešto nalik penisu. Nakon toga, na sebe je počela navlačiti haljine od mesa, šešire od salate i slične bedastoće za koje je mogla biti sigurna da će sat ili dva kasnije biti na naslovnicama svih svjetskih portala. Uz takav PR zaista nikog nije bilo briga što su pjesme samo trećerazredna imitacija Madonne. Ubrzo se stvorila i ogromna vojska obožavatelja koje je od milja prozvala svojim čudovištima i koji su svoju heroinu spremni slijediti u svakom suludom medijskom ispadu. Zabave radi, što mislite koliko bi ljubitelja glazbe uspjela pretvoriti u čudovišta da izgleda i odijeva se kao raspjevana škotska kućanica Susan Boyle?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo