Biskupi su lagali? Novu palaču financiraju i građani

24.3.2011.
11:26
VOYO logo

"Financijska konstrukcija pripremala se 25 godina i Talijanska biskupska konferencija uglavnom je HBK-u svake godine donirala određena sredstva koja su se prikupljala i koja su sada upotrijebljena za gradnju zgrade, a ono što je nedostajalo doprinijele su biskupije. U Hrvatskoj je šesnaest biskupija i svaka je doprinijela proporcionalno svojoj veličini i svojim mogućnostima da bi se zgrada završila", izjavio je biskup bjelovarsko-križevački i donedavni glavni tajnik HBK mons. Vjekoslav Huzjak u HTV-ovom Dnevniku 3.

Huzjak je otkrio da okvirni troškovi gradnje biskupske palače iznose vrtoglavih 16,5 milijuna eura. Zgrada ima 11.000 četvornih metara, a trošak građena po kvadratu je 1.500 eura po četvornom metru, što je, kaže Huzjak, uobičajena cijena po kojoj se prodaju stanovi u Zagrebu. No, očito nije u obzir uzeo činjenicu da je HBK dobio zemljište na dar, dok investitori moraju izdvojiti ogromni novac za zemljište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada se govorilo da će nova zgrada Biskupske konferencije stajati devet milijuna eura, a iznos koji je iznio Huzjak gotovo je dvostruko veći.

Hrvatska biskupska konferencija u četvrtak će u 11 sati na Ksaveru na konferenciji za novinare predstaviti svoju novu zgradu, a govorit će, među ostalim, predsjednik HBK mons. Marin Srakić te potpredsjednik kardinal Josip Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što biskupi otvore vrata svoje palače, i hrvatski građani, od kojih mnogi jedva preživljavaju, moći će se "diviti" raskoši zgrade koja ima pročelje od poludragog oniksa i panoramske liftove.

Vezani članci:

arti-201103140084006 arti-201102220107006 arti-201102090438006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo