propovijed u katedrali / Biskup Košić o 'medijskom linču' vjeroučitelja: 'Jer su protucrkveni, mediji se sa slašću obrušavaju na crkvene ljude'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U propovijedi je Košić istaknuo da su glavni mediji u Hrvatskoj 'mahom protucrkveni' i da traže materijal za linč, te im je u tu svrhu poslužio i vjeroučitelj iz Zagreba

6.1.2018.
14:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sisački biskup Vlado Košić na misnom je slavlju na blagdan Sveta tri kralja u Sisku govor zagrebačkog vjeroučitelja na satu vjeronauka proglasio neprihvatljivim, no optužio je i medije za "linč" Krešimira Bagarića.

U propovijedi je Košić istaknuo da su glavni mediji u Hrvatskoj "mahom protucrkveni" i da traže materijal za linč, te im je u tu svrhu poslužio i vjeroučitelj iz Zagreba, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče medija, oni se dakako – jer su protucrkveni – sa slašću obrušavaju na crkvene ljude, svećenike, redovnice i vjeroučitelje, tražeći u njihovim riječima materijal za linč. Istina, naše riječi ne bi im smjele dati povoda za to – i u konkretnom slučaju, ako je rečeno što su prenijeli mediji, onda treba reći da je to apsolutno neprihvatljiv govor, ali dok se to ne dokaže, ne bi trebalo linčovati čovjeka, a tu su se  - i to isti dan: i ministarstvo, i DORH, i mediji, i škola – svi spremno uključili u javnu i pravosudnu osudu, dok se istovremeno ne osuđuju puno veći prijestupnici, npr. oni koji su počinili veleizdaju prema domovini i doveli kako brojne pojedince tako i čitav narod u bezizlaznu situaciju", rekao je Košić u sisačkoj katedrali referirajući se na slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj je propovijedi Košić pozvao vjernike da se, poput tri kralja, suprotstave vlasti. Upozorio je da ne dopuste da ih medijski i politički trikovi zavedu.

Biskup Košić većinu svoje propovijedi posvetio je demografiji pritom citirajući pisma vjernika s problemima ovrha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Između slušanja kralja i poslušnosti Bogu oni mudraci ipak radije izabiru pokoriti se Bogu. Oni time pokazuju građanski neposluh koji bismo i mi kao vjernici trebali pokazivati prema vlasti u slučajevima kad ona nalaže ono što se protivi našoj savjesti i kršćanskim načelima, npr. u ozakonjenju abortusa", kazao je biskup, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo