I nakon Jadranke Kosor – Jadranka Kosor

Gledajući ukupno sve kriterije koje budući predsjednik po mišljenju HDZ-ovaca mora imati, ali i dojam koji ostavljaju u kampanji, Jadranka Kosor opet odnosi pobjedu.

17.5.2012.
20:08
VOYO logo

HDZ provodi najvažnije izbore u svojoj povijesti. Biraju predsjednika na prvim unutarstranačkim demokratskim izborima s više kandidata. Petero je kandidata, od kojih četvero želi preuzeti dužnost Jadranke Kosor. A ona je u utrci kako bi na unutarstranačkim izborima potvrdila svoj mandat.

Najbolji dojam ostavila Kosor

Prema istraživanju agencije IPSOS PULS na uzorku od 300 HDZ-ovih birača, najbolji dojam na njih ostavila je dosadašnja predsjednica stranke Jadranka Kosor. Čak 48 posto birača misli tako. Nju slijedi Tomislav Karamarko, o kojem pozitivno misli 40 posto birača te stranke. Milan Kujundžić uživa potporu 37 posto birača te stranke, Domagoja Ivana Miloševića pozitivnim ocjenjuje 35, a Darka Milinovića 32 posto birača HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi birači smatraju da dojam stranci nakon brojnih afera prije svega može popraviti Tomislav Karamarko. On po tom pitanu uživa potporu 46 posto birača HDZ-a, a gotovo u mrtvoj utrci su Ivan Domagoj Milošević s 38 posto te Jadranka Kosor i Darko Milinović s 37 posto. Na začelju se nalazi Milan Kujundžić s 36 posto.

Reformator i demokrat – Karamarko

Na pitanje tko je od kandidata reformator i najviše demokrat u stranci birači tvrde – Tomislav Karamarko. Naime, tu ga podržava 52 posto HDZ-ovaca. Iza njega je s 46 posto potpore Domagoj Milošević, a Jadranka Kosor uživa potporu 44 posto birača. Milan Kujundžić ima potporu 43 posto birača HDZ-a po pitanju reformi i demokratizacije, a Darka Milinovića 36 posto birača HDZ-a doživljava kao osobu koja može reformirati HDZ i demokratizirati tu stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, po istraživanju Dnevnika Nove TV, najbolji kandidat za predsjednika ipak bi bila osoba koja je i dosad vodila stranku – Jadranka Kosor. Nju, kad se uzmu u obzir svi kriteriji, podržava 28 posto birača. Tomislava Karamarka želi kao predsjednika 19 posto birača te stranke. Sa 16 posto slijedi Milan Kujundžić, pa s 14 posto Domagoj Milošević i na kraju s 11 posto Darko Milinović. Da niti jedan nije dobar ili ne zna misli 10 posto birača HDZ-a.

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo