'MISLIO SAM DA NEĆU IZDRŽATI' / Zakleti 'necjepiša' prošao pakao bolnice: 'Da sam se cijepio, rat s koronom ne bi bio tako užasan'

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Liječenje od koronavirusa promijenilo je stav Romanu Jakšiću iz Koprivnice. Od necjepiše postao je zagovornik cijepljenja

23.11.2021.
15:02
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Romano Jakšić iz Koprivnice donedavno je, kako je sam priznao, bio zagriženi protivnik cijepljenja, no teška bolest i hospitalizacija zbog zaraze koronom promijenila mu je stav, piše Podravski.hr.

Prije otprilike dva tjedna Jakšić je hospitaliziran te je na početku liječenja bio na terapiji kisikom, ali onda je počeo pravi pakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva tri dana mislio sam da neću izdržati, ali osoblje infektologije zna svoj posao i spasili su me više puta. Kod upale pluća pacijent se guši, tijelo ne dobiva kisik. Zrak ulazi u pluća i tako neiskorišten izlazi van, udišete zrak, ali ne dolazi do kemijske reakcije, kisik se ne prenosi u organizam, što je zadatak pluća, koja zbog velike upale ne mogu obavljati svoju funkciju. Imao sam napadaje intenzivnog kašlja, što je zapravo bila borba za malo kisika. Ovo što sam preživio kod kuće ne možete preživjeti", kazao je Jakšić koji je pohvalio medicinare koprivničke bolnice.

Image
POLUDI ME NJEŽNO /

Zavirite u njihov veseli svijet: Tko su Džihadi Marko i ekipa koji Hrvatsku vode u velike korona prosvjede?

Image
POLUDI ME NJEŽNO /

Zavirite u njihov veseli svijet: Tko su Džihadi Marko i ekipa koji Hrvatsku vode u velike korona prosvjede?

'Bio sam zakleti necjepiša, ali...'

"Svi se trude oko svakog pacijenta, napominjem da je odjel pun i da šest sestara brine za 33 teška bolesnika. Većinom se radi o zaraženima koronom koji su čekali do zadnjeg trenutka prije nego su se javili liječniku", priča Jakšić te dodaje kako usprkos takvom stanju niti u jednom trenutku nije osjetio njihovu napetost i nervozu, a odgovorili su mu na sva pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je i kako je promijenio svoj stav oko cijepljenja protiv koronavirusa.

"Napominjem da sam bio zakleti 'necjepiša', ali da sam se cijepio, moj rat s koronom ne bi bio tako užasan. Tko nije probao, ne zna o čemu pričam. Uglavnom, cijepite se, nuspojave su mnogo bezbolnije od ovog pakla", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo