BILO JE PITANJE DANA KAD ĆE NETKO POKUŠATI ISTO: / Vozač usmrtio pješakinju u Lovranu i sada se izvlači na - sinkopu!

Image

Vozilom je upravljao pod utjecajem THC-a (marihuane), MDMA (ecstasyja) i suboxona, lijeka za liječenje od ovisnosti o opijatima

23.7.2019.
17:16
VOYO logo

Kuhar iz Đakova, Danijel Duvančić (40) iz Đakova s trenutnim prebivalištem u Primoštenu, optužen je za izazivanje prometne nesreće u kojem je poginula 64-godišnja pješakinja Ilona Čordašić, javlja Novi list. Sada, kada je suđenje počelo na riječkom Županijskom sudu pred vijećem sutkinje Ike Šarić, optuženi Duvančić izvlači se na sinkopu. Naime, još jednom je ponovio da se ne sreća prometne nesreće koju je izazvao 22. kolovoza 2016. u Lovranu. Poslije tragedije, Duvančić je jedno vrijeme proveo u istražnom zatvoru. Gjergj Lekaj, odvjetnik optuženog, predložio je da se njegov klijent podvrgne kombiniranom, psihijatrijsko-psihologijskom vještačenju na okolnosti zdravstvenog stanja u trenutku nesreće koju je izazvao.

"Moj branjenik tereti za neizravnu namjeru, tvrdimo da zbog svog specifičnog zdravstevnog stanja nije bio svjestan upravljanja vozilom, zato tražimo kombinirano vještačenje, kazao je Lekaj. Sutkinja je nakon kratkog vijećanja načelno pristala, ali i inzistirala da se u međuvremenu nabavi zdravstvena dokumentacija izdana od neurologa da se utvrdi da li Duvančić boluje od epilepsije. Zapravo, u ovom trenutku nedostaje taj ključan dokaz obrane", kazao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO JE SINKOPA: /

Doživi ju oko 3% stanovništva, a ovo su glavni simptomi

Image
ŠTO JE SINKOPA: /

Doživi ju oko 3% stanovništva, a ovo su glavni simptomi

Stanje sinkope

Sutkinja Ika Šarić upitala je optuženog je li ikada bio na neurološkom pregledu za dijagnosticiranje epilepsije pa naložila branitelju da na idućom raspravi priloži dokument gdje je eksplicite dijagnosticirana epilepsija, odnosno stanje sinkope na koju se odvjetnik Lekaj poziva. Tužitelj i ujedno zamjenik Glavne županijske odvjetnice u tijeku nastavka suđenja priložit će opširnu dokumentaciju na kojoj se optužnica i temelji te nalaze prometnog i sudsko-medicinskog vještaka. K tome, neposredno će i ispitati svjedoke.

Image

Prva rasprava suđenja đakovačkom kuharu održana je početkom prošle godine na Općinskom sudu u Rijeci. U međuvremenu pribavljena je optuženikova medicinska dokumentacija s Klinike za psihijatriju KBC-a Rijeka, Kliničke bolnice Sveti duh i Zajednice Susret gdje je Duvančić neko vrijeme proveo na odvikavanju od opojnih droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozio pod utjecajem droga

Duvančić je optužen da se vozeći osobni automobil Ford Fiesta karlovačkih registracija u Lovranu vozeći Šetalištem maršala Tita iz smjera Medveje prema Opatiji i nailaskom na obilježeni pješački prijelaz kod kućnog broja 15, u blizini Hotela Excelsior, nije kretao u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Image

Vozilom je upravljao pod utjecajem THC-a (marihuane), MDMA (ecstasyja) i suboxona, lijeka za liječenje od ovisnosti o opijatima. Bio je apsolutno nesposoban za upravljanje motornim vozilom pa uslijed oslabljenih vozačkih sposobnosti nije vozio takvom brzinom kako ne bi ugrozio pješake i da može zaustaviti vozilo kako bi ih propustio jer su stupili na pješački prijelaz. Tada je prednjim dijelom automobila udario pješakinju koja se kretala obilježenim pješačkim prijelazom iz smjera hotela Excelsior, vozaču s desne na lijevu stranu. Pješakinja je tijekom naleta automobila zadobila višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je na licu mjesta preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometni vještak je zaključio da je preglednost za vozača i pješaka bila dobra, ničim ograničena, ali s obzirom na rezultate vještačenja kojem je podvrgnut Duvančić i kod kojeg je utvrđeno prisustvo tetrahidrokanabiola, MDMA i buprenofina, vrijeme reagiranja kod optuženika je bilo usporeno. Suđenje se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike